«Δημοψήφισμα» για την πολιτική Ομπάμα οι κάλπες σε Πολιτείες των ΗΠΑ
Κάλπες θα στηθούν την Τρίτη σε Πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια πρώτη εκτίμηση για τις απόψεις των Αμερικανών σε βασικά ζητήματα, ένα χρόνο μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην αμερικανική προεδρία.
91
Κάλπες θα στηθούν την Τρίτη σε Πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια πρώτη εκτίμηση για τις απόψεις των Αμερικανών σε βασικά ζητήματα, ένα χρόνο μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην αμερικανική προεδρία.
Οι εκλογικές αναμετρήσεις και τα δημοψηφίσματα αναμένεται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, στα εξής ερωτήματα: κατάφερε η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα να δώσει ώθηση στους υποψήφιους των Δημοκρατικών σε Πολιτείες όπως το Νιού Τζέρσι και η Βιρτζίνια; Βρήκαν οι Ρεπουμπλικάνοι έναν τρόπο να «πείσουν» τους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν;
Η Βιρτζίνια και το Νιού Τζέρσι θα εκλέξουν κυβερνήτες, το εκλογικό σώμα στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη βόρεια Καλιφόρνια θα αποφασίσουν ποιοι θα καλύψουν δύο κενές θέσεις στο Κογκρέσο, ενώ η Νέα Υόρκη και η Ατλάντα θα εκλέξουν επίσης δημάρχους.
Παράλληλα, η Πολιτεία του Μέιν θα αποφασίσει για το εάν θα επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ το Οχάιο θα αποφασίσει για το εάν θα επιτρέψει τα καζίνο.
Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική καμπάνια των Δημοκρατικών υποψηφίων, προσφέροντας στήριξη σε αρκετούς από αυτούς. Την Κυριακή βρέθηκε στο Νιου Τζέρσι για να στηρίξει τον υποψήφιο κυβερνήτη Τζον Κόρτσίνε.
«Είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι αυτό είναι ένα δημοψήφισμα για τον πρόεδρο Ομπάμα, αλλά οι πολιτικές του επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο που σκέφτονται οι πολίτες» δήλωσε στο CNN, ο κυβερνήτης του Μισισίπι, Χάλεϊ Μπάρμπουρ, πρόεδρος της Ένωσης Κυβερνητών των Ρεπουμπλικάνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Φωτογραφίζονται στα γυρίσματα του Maestro
- Χανταϊός: Σε επιφυλακή οκτώ χώρες για πιθανή διασπορά μέσω επιβατών στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- Το Ελ Νίνιο θα κάνει το 2027 την πιο καυτή χρονιά;
- Ο Ρονάλντο μέτοχος σε εταιρείας 4 δισεκατομμυρίων!
- Λυσιστράτη: Η ξεκαρδιστική όπερα του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
- Μια κυβέρνηση σε αποδρομή δεν μπορεί να φαντασιώνεται ότι θα αλλάξει το θεσμικό DNA της χώρας
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 54χρονος και η σύζυγός του για τη δολοφονία του Νικήτα – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Φορολογικές δηλώσεις: Σπριντ για το bonus 4%
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442