Τραγωδία με οκτώ νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Μυτιλήνης
Τραγωδία σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, όταν σκάφος που μετέφερε 18 παράνομους μετανάστες προσέκρουσε στα βράχια της ακτής και οι επιβάτες του έπεσαν στη θάλασσα. Νεκρά ανασύρθηκαν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Ακόμη 45 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα κοντά στην Ανάφη.
Τραγωδία σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε συνολικά 18 παράνομους μετανάστες προσέκρουσε το πρωί της Τρίτης στα βράχια της ακτής και οι επιβάτες του έπεσαν στη θάλασσα.
Σκάφη του Λιμενικού που έφτασαν στην περιοχή περισυνέλεξαν οκτώ σορούς, ενώ ανέσυραν σώους δέκα μετανάστες και τον 20χρονο Τούρκο διακινητή τους.
Τα οκτώ άτομα που ανασύρθηκαν νεκρά είναι πέντε γυναίκες και τρία παιδιά.
Ο Τούρκος διακινητής που ανασύρθηκε σώος, συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.
Εν τω μεταξύ, 45 μετανάστες αγνώστου μέχρι στιγμής εθνικότητας που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εντόπισαν πάνω στη βραχονησίδα Μακρά, νότια της Ανάφης, στρατιώτες που λάμβαναν μέρος σε άσκηση.
Οι στρατιώτες ειδοποίησαν το Λιμενικό, το οποίο σπεύδει στην περιοχή μαζί με δύο λάντζες για να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν στη Σαντορίνη.
Τους45 παράνομους μετανάστες είχε αποβιβάσει νωρίτερα, στη βραχονησίδα άγνωστο σκάφος, το οποίο και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).