
Τα 81 δολάρια το βαρέλι άγγιξε το πετρέλαιο
Συνεχίστηκε την Παρασκευή το «ράλι» του μαύρου χρυσού, με το αργό να αγγίζει τα 81,2 δολάρια πριν υποχωρήσει λίγο αργότερα. Από τις αρχές Οκτωβρίου, η τιμή του πετρελαίου έχει ενισχυθεί κατά 25%, ενώ αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100 δολάρια, αν η πτώση του δολαρίου συνεχιστεί.
106
Συνεχίστηκε την Παρασκευή το «ράλι» του μαύρου χρυσού, με το αργό να αγγίζει τα 81,2 δολάρια πριν υποχωρήσει λίγο αργότερα.
Από τις αρχές Οκτωβρίου, η τιμή του πετρελαίου έχει ενισχυθεί κατά 25%, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία από εκείνη του αμερικανικού νομίσματος. Το πετρέλαιο αποτιμάται σε δολάρια, επιτρέποντας σε επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα να αγοράζουν περισσότερο όσο πέφτει το αμερικανικό νόμισμα.
Μέχρι την Παρασκευή πάντως, ακόμη και το ναδίρ έτους που έφτασε το δολάριο δεν έφτασε για να κρατήσει πάνω από τα 80 δολάρια την τιμή του μαύρου χρυσού, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση του πετρελαίου πρόκειται να αυξηθεί.
Ο αναλυτής της Deutsche Bank, Ανταμ Σιμίνσκι, προέβλεψε την ίδια μέρα σε έκθεσή του ότι εύκολο είναι να σκαρφαλώσει η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές του προϊόντος στα 100 δολάρια όσο καιρό το αμερικανικό νόμισμα θα είναι τόσο αδύναμο έναντι του ευρώ στις συναλλαγματικές αγορές.
«Το δολάριο θα διολισθήσει και στο 1,60 δολάριο το ευρώ» εκτιμά επίσης, «αλλά αυτό ακριβώς θα ωθήσει ανοδικά την τιμή του μαύρου χρυσού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η Ιαπωνία τοποθετεί κάμερες για την παρακολούθηση αρκούδων στα βουνά, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις
- Ποινική δίωξη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού – Αντιμέτωποι με 8 κακουργήματα
- Η νέα συμφωνία που ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός
- Πάμε μια βόλτα;: Μέσα στο ταξίδι ζωής της Δήμητρας Γαλάνη
- Ταϊλάνδη: Εντεκάχρονο παιδί έπεσε με φορτηγό σε θρησκευτική πομπή – Τουλάχιστον οκτώ βουδιστές μοναχοί νεκροί
- Δήμος Η.Π. Νάουσας: Ένταξη δύο παρεμβάσεων στο ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών
