Κυβερνητική σύσκεψη για τους εργαζόμενους υπό καθεστώς Stage
Το θέμα των εργαζομένων υπό καθεστώς Stage μελετά το υπουργείο Εργασίας, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα. Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο να συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη. Προβληματισμό εκφράζει η ΓΣΕΕ.
30
Το θέμα των εργαζομένων υπό καθεστώς Stage μελετά το υπουργείο Εργασίας, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα.
Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης επισκέφθηκαν τον ΟΑΕΔ προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί.
O κ. Λοβέρδος θα ζητήσει από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα.
Και αυτό γιατί ως απασχόληση στο Δημόσιο αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το Εργασίας εμπλέκεται ως προς τις συνθήκες εργασίας και λόγω της επιλογής των εν λόγω εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ (ο οποίος εκπονεί και τα σχετικά προγράμματα).
«Έρχοται στο Δημόσιο, δεν παίρνουν μαθητεία, κατ ουσίαν απασχολούνται πλήρως, κουμπώνουν σε οργανικές θέσεις και δημιουργούν φαινόμενα νέων συμβασιούχων. Δεν θέλουμε εμείς αυτό το φαινόμενο» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι δεν είναι εύκολο να απολύσεις ανθρώπους που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς επί 24 μήνες.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι σκέψεις για μονιμοποίηση «στέλνουν στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις για διαφάνεια και αξιοκρατία».
«Οι ανάγκες των προσλήψεων πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με διαγωνισμό, με διακομματικό έλεγχο και καθαρές διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ και όχι κάποιος να βρίσκει θέση και δουλειά με ρουσφετολογικό τρόπο» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Αφθώδης πυρετός: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
- Ο αστρολάβος του Αφζάλ – «Υπερυπολογιστής» του 17ου αιώνα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby’s
- Η Ιουλία Τσέτη στο Delphi Forum XI: «Η βιωσιμότητα είναι συνέχεια και συνέπεια – Οι εργαζόμενοι σύμμαχοί μας»
- Φαρίντ: «Κόντρα στη Βαλένθια πρέπει να παίξουμε όπως η Ρεάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442