
Ανεπηρέαστοι από τις κλιματικές αλλαγές δηλώνουν οι Βρετανοί
Λιγότεροι από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν ότι οι κλιματικές αλλαγές θα επηρεάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
43
Λιγότεροι από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν ότι οι κλιματικές αλλαγές θα επηρεάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως οι άνθρωποι δεν κατανοούν ότι η κλιματική αλλαγή συντελείται ήδη και θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των παιδιών τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η υπουργός Ενέργειας, Τζόαν Ράντοκ.
Το υπουργείο ξεκινά σήμερα μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την ενημέρωση του κοινού για τις κλιματικές αλλαγές.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov δείχνει ότι σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) πιστεύουν ότι η πιθανότερη συνέπεια για τη Βρετανία θα είναι οι πλημμύρες. Μόνο ένας στους τέσσερις (26%), όμως, θεωρεί ότι η χώρα βιώνει ήδη τις επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές.
«Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το κοινό δεν γνωρίζει τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή και ποιες είναι οι επιπτώσεις της» σημειώνει το υπουργείο.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αυξημένο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, η αποψίλωση των δασών και η αύξηση των μεταφορών θα οδηγήσουν όχι μόνο σε πλημμύρες αλλά σε παρατεταμένη ξηρασία, λιμούς και ασθένειες, ιδίως στις φτωχότερες χώρες.
Οι «κλιματικοί πρόσφυγες», όσοι δηλαδή αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των αλλαγών αυτών, μπορεί να επιβαρύνουν την οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες της Βρετανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς


