Η ‘ΑΛΦΑ-BΗTA’ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (Χρηματιστήριο Αθηνών: ΑΒΚ), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπέγραψε σήμερα σύμβαση για την εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε.. Η σημαντική αυτή εξαγορά που περιλαμβάνει 11 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής ενισχύει τη θέση της ‘ΑΛΦΑ-BΗTA’, ιδιαίτερα στην Θράκη όπου η παρουσία της μέχρι πρότινος δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο κος Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος της ‘ΑΛΦΑ-BΗTA’ τόνισε: ‘Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία, η εξαγορά της ΚΟΡΥΦΗ A.E. θα είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία π ου θα ενισχύσει τη θέση της ‘ΑΛΦΑ-BΗTA’ στην Θράκη, μια περιοχή όπου μέχρι πρότινος η παρουσία μας δεν ήταν αρκετά αισθητή. ‘

Η εξαγορά αφορά στην απόκτηση 11 νέων καταστημάτων (με μέση επιφάνεια πώλησης 800 m2 περίπου) και ενός κέντρου διανομής, ικανό να καλύψει τις ανάγκες εφοδιασμού της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της κυριότητας 2 ιδιόκτητων καταστημάτων καθώς και του κέντρου διανομής. Τα καταστήματα της ΚΟΡΥΦΗΣ Α.Ε. θα αναβαθμιστούν και θα φέρουν την επωνυμία της ‘ΑΛΦΑ-BΗTA’.

Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 7,04 εκατ. Ευρώ (πλέον δανεισμού ύψους 1.8 εκατ. Ευρώ) υποκείμενη συμβατικών προσαρμογών. Η εξαγορά υπόκειται στο συνήθη νομικό έλεγχο καθώς και της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ