
Σύσσωμη την κυβέρνηση της Ινγκουσετίας απέπεμψε ο πρόεδρός της, Γιουνούς Γεβκούροφ
Εξαιτίας της «αποτυχίας» της να καταπολεμήσει τη φτώχεια, που «έχει θρέψει» μεταξύ άλλων την τρομοκρατία στην Ινγκουσετία, ο πρόεδρος Γεβκούροφ απέπεμψε ολόκληρη την κυβέρνηση της Δημοκρατίας. «Το συντομότερο δυνατό» θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση,
106
Εξαιτίας της «αποτυχίας» της να καταπολεμήσει τη φτώχεια, που «έχει θρέψει» μεταξύ άλλων την τρομοκρατία στην Ινγκουσετία, ο πρόεδρος Γιεβκούροφ απέπεμψε τη Δευτέρα ολόκληρη την κυβέρνηση της Δημοκρατίας.
Η Ινγκουσετία, μικρή Δημοκρατία στον Καύκασο, ταλανίζεται από σποραδικές τρομοκρατικές επιθέσεις ανταρτών, με την πιο πρόσφατη να έχει κοστίσει τη ζωή σε 25 άτομα τον Αύγουστο. Ο ίδιος ο πρόεδρος Γεβκούροφ είχε τραυματιστεί βαριά τον Ιούνιο μετά από επίθεση αυτοκτονίας.
«Εξαιτίας της αναποτελεσματικής εργασίας της στην επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων» της χώρας, ο πρόεδρος προχώρησε σε αυτήν την «εξαιρετικά δύσκολη απόφαση».
Ο Γ.Γεβκούροφ, πρώην στρατηγός, έχει επανειλημμένως εκφράσει την άποψη ότι εκτός από το ακραίο Ισλάμ, η βαθιά ριζωμένη διαφθορά και η φτώχεια στρέφουν την τοπική νεολαία στις ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις.
Ο ίδιος ο πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters, θα ασκεί τη διακυβέρνηση της Ινγκουσετίας μέχρι το διορισμό νέας κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Θα βυθίσουμε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, απειλεί σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

