
Έτοιμα για έγκριση στην ΕΕ τα δύο πρώτα εμβόλια κατά του Η1Ν1
Λονδίνο: Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMEA) συνέστησε την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τα δύο πρώτα εμβόλια κατά της νέας γρίπης Η1Ν1, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για έναρξη των μαζικών εμβολιασμών μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.
Λονδίνο: Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMEA) συνέστησε την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τα δύο πρώτα εμβόλια κατά της νέας γρίπης Η1Ν1, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για έναρξη των μαζικών εμβολιασμών μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.
Η Κομισιόν συνήθως αρκείται να αποδεχτεί τις συστάσεις της EMEA και η διαδικασία έγκρισης διαρκεί συνήθως 10 με 20 ημέρες, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
H απόφαση της Παρασκευής αφορά τα εμβόλια της GlaxoSmithKline και της Novartis με τις ονομασίες Pandemrix και Focetria αντίστοιχα. Η ΕΜΕΑ συνεχίζει τώρα την εξέταση και άλλων υποψήφιων εμβολίων, όπως αυτό που ανέπτυξε η Baxter.
Τα εμβόλια των GlaxoSmithKline και Novartis περιέχουν ενισχυτικές ουσίες που μεγιστοποιούν την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, γι΄αυτό και περιέχουν μικρότερη ποσότητα αντιγόνων γρίπης.
Αν και οι κλινικές δοκιμές δίνουν ενδείξεις ότι μία δόση του εμβολίου είναι αρκετή, η ΕΜΕΑ συνιστά δύο δόσεις σε διάστημα τριών εβδομάδων.
Στις ΗΠΑ έχουν εγκριθεί ήδη τέσσερα εμβόλια – Novartis, Sanofi-Aventis, MedImmune, CSL- ενώ η Κίνα είναι η μόνη χώρα που έχει ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
health.in.gr
- Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Η σύγκρουση δύο διαφορετικών οικονομικών μοντέλων
- Βρετανία: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί στο Λονδίνο για υπόθεση κατασκοπείας
- Τζέσικα Άλμπα: Συγκινημένη στην αποφοίτηση της κόρης της – Οι φωτογραφίες από την τελετή
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα SOS για αναδρομικά σε μισθούς και συντάξεις
- Τελικός Champions League: Όλοι δείχνουν Παρί, ο Τζόλης στηρίζει Άρσεναλ
- Φωτιά στον Λυκαβηττό – Διακοπή της κυκλοφορίας

