Χωρίς κρατική επιδότηση η εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών από την Olympic Air
Η MIG θα προτείνει στη διοίκηση της Olympic Air να εξυπηρετεί προσωρινά και τις 24 άγονες γραμμές, χωρίς καμία κρατική επιδότηση, έως ότου ολοκληρωθεί μια διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία. Ανάλογη κίνηση έχει ήδη γίνει και από την Hellas Jet. Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί την Τρίτη για το θέμα η Aegean Airlines.
30
Η MIG θα προτείνει στην διοίκηση της θυγατρικής της Olympic Air να εξυπηρετήσει προσωρινά και τις 24 άγονες γραμμές, χωρίς καμία κρατική επιδότηση, έως ότου ολοκληρωθεί μια διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία.
Στην ανακοίνωση της MIG επισημαίνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τις άγονες αεροπορικές γραμμές ακυρώθηκε και πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
Αντίστοιχη κίνηση έχει γίνει και από την Hellas Jet. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι χωρίς να εισπράττει την επιδότηση του Δημοσίου (το αντιστάθμισμα) θα μεταφέρει τους επιβάτες πρός τις άγονες αεροπορικές γραμμές της χώρας, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός ανάθεσης της δημόσιας υπηρεσίας ο οποίος αναβλήθηκε λόγω των εκλογών.
Εν τω μεταξύ, την δική της απάντηση για το θέμα, καθώςκαι για τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου, σχετικά με τη γραμμή για Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζει η Aegean, πουτην Τρίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, η πρόταση της Aegean Airlines για τις άγονες γραμμές είναι να αναλάβει κάποιο κομμάτι του έργου με έκπτωση50% επί τουποσού που καταβάλεται σήμερα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές για την εκτέλεση των γραμμών αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442