
Ανυποχώρητη η Mercedes-Benz στους στόχους κερδών της
Αισιόδοξος παρά την πτωτική πορεία των πωλήσεων εμφανίζεται ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, εμμένοντας στις αρχικές του θέσεις.
Αμετάβλητοι παραμένουν οι στόχοι της Mercedes-Benz όσον αφορά την αύξηση των κερδών της όπως τόνισε ο επικεφαλής της Daimler AG, Dieter Zetsche σε συνέντευξη που παραχώρησε στη κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του, ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου δεν έδωσε χρονικό ορίζοντα για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, επικαλούμενος την ρευστότητα της κατάστασης στην οικονομία και κατ΄επέκταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Εφόσον η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη θα ήταν ανέντιμο να δώσω μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου τονίζοντας ωστόσο ότι: … ο στόχος παραμένει ρεαλιστικός ακόμα και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο μεγάλες προκλήσεις: από την μία την κρίση και από την άλλη τις δαπάνες που συνεπάγεται η προετοιμασία για έναν κόσμο χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των μοντέλων Mercedes-Benz μειώθηκαν κατά 13,2% τον Αύγουστο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της φίρμας οι πωλήσεις τους αναμένεται να αυξηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
auto.in.gr
- Γιατί διαλύθηκε η σχέση της Νταϊάνα με τη Σάρα Φέργκιουσον;
- Πορτογαλία: Έρευνα στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε σχέση με υπόθεση διαφθοράς
- Σέρρες: Ελεύθερη με όρους η 43χρονη για τον θάνατο του 10χρονου – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
- BHMAGAZINO: Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον
- Ο Λανουά, οι βαθμολογίες και το σκάνδαλο του κανονισμού διαιτησίας
- Anilio Park: Ένα φεστιβάλ στα 1.700 μέτρα υψόμετρο
