
Αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα στέλνει ο Γ.Παπανδρέου
Το στίγμα των προθέσεών του για την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. Όπως είπε, η Αγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ, αλλιώς «όλα είναι στον αέρα».
53
Το στίγμα των προθέσεών του για την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. Όπως είπε, η Αγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ, αλλιώς «όλα είναι στον αέρα».
Ειδικότερα, ο Γ.Παπανδρέου τονίζει: «Θέλουμε να αναθερμάνουμε το μομέντουμ που χάθηκε, αλλά ταυτόχρονα να αξιολογήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ανέκυψαν στις διμερείς σχέσεις».
Η Ελλάδα θέλει να δει ειλικρινή βήματα από τη γείτονα προς την κατεύθυνση του σεβασμού των συνόρων, της κυριαρχίας και των νησιών, καθώς και σεβασμό στους κανόνες που θέτει η ΕΕ, επισημαίνει. «Σε διαφορετική περίπτωση όλα είναι στον αέρα» υπογραμμίζει, αναφερόμενος στην αξιολόγηση της Τουρκίας από την ΕΕ τον Δεκέμβριο.
«Ξέρουν ότι είμαι φίλος, ξέρουν ότι δούλεψα πολύ σκληρά για τη βελτίωση των σχέσεών μας, αλλά ξέρουν επίσης ότι είμαι εδώ για να προστατεύσω τα δικαιώματά μας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τα θέματα Οικονομίας
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται ακόμη στην οικονομική πολιτική, επισημαίνοντας ότι η λήψη άμεσων μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και για τη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες.
Στις Βρυξέλλες τονίζει, θα προσέλθουμε για να επαναδιαπραγματευτούμε με την ΕΕ το τριετές εθνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και προσθέτει ότι «θα ζητήσουμε υποστήριξη σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» της Τουρκίας και εξελέγη πρόεδρος – Πήρε μαζί του 90 βουλευτές
- Αποπομπή του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Καν – Τι συμβαίνει με τα ενεργά εντάλματα σύλληψης
- Έκτακτη σύγκλιση του διυπουργικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων στην Γαλλία για την καταστροφική δασική πυρκαγιά
- Πληθωρισμός: Εκρηκτικό μείγμα από πετρελαϊκή κρίση και «Ελ Νίνιο»
- Πυροβολισμοί στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης – Ένας άνδρας στο νοσοκομείο
- Άλλος για το Μπρόντγουεϊ; Ο Ντουέιν Τζόνσον θέλει να ανέβει στη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης

