Επιστροφή κεφαλαίου 1,5 ευρώ/μετοχή από την Coca-Cola 3E
Η Coca-Cola 3Ε ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προτείνει κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, ύψους 548 εκατ. ευρώ ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Η επιστροφή θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό και την υφιστάμενη ρευστότητα.
27
Η Coca-Cola 3Ε ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προτείνει κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, ύψους 548 εκατ. ευρώ ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή.
Η εταιρεία είπε ότι οι θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές της, η βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας και η προοπτική μείωσης του μέσου όρου του κόστους κεφαλαίου ήταν παράγοντες που προέκριναν την απόφαση για την επιστροφή.
«Αυτή η επιστροφή κεφαλαίου μάς επιτρέπει να μειώσουμε το μέσο όρο του κόστους κεφαλαίου και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης, διατηρώντας ταυτόχρονα ικανοποιητική ευελιξία προκειμένου να επιδιώξουμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον», δήλωσεε ο διευθύνων σύμβουλος της 3Ε, Δώρος Κωνσταντίνου.
Ηη επιστροφή θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει μέσω δανεισμού και εν μέρει μέσω υφιστάμενης ρευστότητας. Η ακριβής ημερομηνία για την πληρωμή του ποσού θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η επιστροφή υπόκειται στην έγκριση από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές αρχές.
Η μετοχή της 3Ε διαπραγματεύεται 14,6 φορές τα εκτιμώμενα για το 2009 κέρδη, έναντι 13,6 για την Coca-Cola Enterprises και 15,8 για την Pepsico.
Λίγο μετά τις 11:10, η μετοχή της σημείωνε κέρδη 3,16% στα 17,61 ευρώ.
Στις 16 Οκτωβρίου θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να εγκριθεί αρχικά η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το συνολικό ποσό 548 εκατ. ευρώ περίπου, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, και εν συνεχεία η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το συνολικό ποσό 548 εκατ. ευρώ περίπου, και η επιστροφή του ποσού της μείωσης σε μετρητά στους μετόχους της εταιρείας.
Τέλος, η 3Εείπε ότι θα αναστείλει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών στην παρούσα φάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» σε ομιλία του στο ΝΑΤΟ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442