Γιγαντιαίες οι λίστες αναμονής στα νοσοκομεία Παίδων
Για το 2010 κλείνονται τα περισσότερα ιατρικά ραντεβού στα τρία νοσοκομεία Παίδων (Αγλαΐα Κυριακού, Αγία Σοφία και Πεντέλης) στην Αθήνα, αφού τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία είναι «κλεισμένα» για τους επόμενους έξι μήνες. Ανάλογη η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη.
Για το 2010 κλείνονται τα περισσότερα ιατρικά ραντεβού στα τρία νοσοκομεία Παίδων (Αγλαΐα Κυριακού, Αγία Σοφία και Πεντέλης) στην Αθήνα, αφού τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία είναι «κλεισμένα» για τους επόμενους έξι μήνες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, οι μικροί ασθενείς είναι αναγκασμένοι να αναμένουν έως την άνοιξη του επόμενου έτους προκειμένου να εξεταστούν από έναν καρδιολόγο, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι πως στο «Αγία Σοφία» δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού με οφθαλμίατρο.
Στο Παίδων Πεντέλης, το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού για πρώτη εξέταση στον καρδιολόγο είναι την Πέμπτη…4 Μαρτίου, 2010.
Για την οδοντιατρική κλινική η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αφού οι μικροί ασθενείς θα περιμένουν μόλις πεντέμισι μήνες, έως τις 11 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γονείς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ώς και έξι μήνες για ραντεβού στις παιδιατρικές κλινικές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59