
Στη Βραζιλία για δουλειές ο Νικολά Σαρκοζί
Επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. Στόχος της επίσκεψης είναι η πώληση στη Βραζιλία 36 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που κατασκευάζει η γαλλική εταιρεία Dassault. Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Λούλα.
103
Αργά το βράδυ της Κυριακής έφτασε στην Βραζιλία για επίσημη επίσκεψη ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.
Ο Σαρκοζί, τον οποίο συνοδεύουν έξι μέλη της κυβέρνησης και περίπου 20 Γάλλοι επιχειρηματίες έγινε δεκτός από τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Βασικός στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η πώληση στη Βραζιλία 36 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που κατασκευάζει η γαλλική εταιρεία Dassault.
Το πρωί της Δευτέρα, ο Νικολά Σαρκοζί θα παρακολουθήσει ως επίσημος καλεσμένεος την παρέλαση για την εθνική επέτειο της Βραζιλίας και αργότερα θα έχει μία ακόμη συνάντηση με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο.
Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει για το Παρίσι νωρίς το απόγευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βολιβία: Δικαστήριο κλήτευσε τον πρώην πρόεδρο Μοράλες σε δίκη κατηγορούμενος για εμπορία ανήλικης
- Τα Στενά του Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμα με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζταμπά Χαμενεΐ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ τάσσεται από την Ουάσιγκτον υπέρ της διαπραγμάτευσης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα drone αυτοκτονίας made in kiev
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το “BBB” για την ελληνική οικονομία

