Στις 17 Σεπτεμβρίου η απόφαση για εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της Siemens
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να αποφασίσει εάν πρέπει να ανατεθεί η υπόθεση της Siemens σε εφέτη ειδικό ανακριτή, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Εν αναμονή της απόφασης για έκδοση του Μ.Χριστοφοράκου.
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να αποφασίσει εάν πρέπει να ανατεθεί η υπόθεση της Siemens σε ειδικό εφέτη ανακριτή, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Εισηγητής στην Ολομέλεια θα είναι ο πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης του εφετείου Γιώργος Γιαννούλης. Στην Ολομέλεια μετέχουν 52 πρόεδροι εφετών και 210 εφέτες.
Σε περίπτωση που η Ολομέλεια κρίνει ότι η δικογραφία πρέπει να αφαιρεθεί από τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, θα οριστεί ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ο αναπληρωτής του, που θα αναλάβουν τον από εδώ και πέρα χειρισμό της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός έχει κληθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου να δώσει εγγράφως εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του για το χειρισμό της υπόθεσης Siemens.
Εν των μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59