
Αποκρούει τις επικρίσεις Τσέινι για την πάταξη της τρομοκρατίας ο Λευκός Οίκος
Απέκρουσε ο Λευκός Οίκος τις επικρίσεις του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, κατά της έρευνας που διατάχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση για πιθανή κατάχρηση εξουσίας πρακτόρων της CIA στη διάρκεια της ανάκρισης ατόμων υπόπτων για τρομοκρατία.
103
Απέκρουσε ο Λευκός Οίκος τις επικρίσεις του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, κατά της έρευνας που διατάχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση για πιθανή κατάχρηση εξουσίας πρακτόρων της CIA στη διάρκεια της ανάκρισης ατόμων υπόπτων για τρομοκρατία.
«Είναι το ίδιο τραγούδι που ακούμε από την πρώτη ημέρα που κυβερνάμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ρόμπερτ Γκιμπς, αναφερόμενος στις φραστικές επιθέσεις του Ντικ Τσέινι, ο οποίος χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας κατά πρακτόρων της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών και εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον ο Μπαράκ Ομπάμα ξέρει τι πρέπει να κάνει για να υπερασπιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.
«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι προβλέψεις του Ντικ Τσέινι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής επαληθεύτηκαν ιδιαίτερα στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων χρόνων», πρόσθεσε ειρωνικά ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην προεδρία του Τζορτζ Μπους.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ ανακοίνωσε ότι αναθέτει στον εισαγγελέα Τζον Ντέραμ τη διενέργεια έρευνας για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA στη διάρκεια ανακρίσεων ατόμων ύποπτων για τρομοκρατία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπους συνέστησε στην κυβέρνηση Ομπάμα ότι θα ήταν καλό να εμπνευσθεί από τις παλιές μεθόδους της CIA, προκειμένου να κατοχυρώσει την ασφάλεια της χώρας.
Απαντώντας στη σύσταση του Τσέινι ο σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα ασφαλείας Τζέιμς Τζόουνς τόνισε τη Δευτέρα ότι η πολιτική προσέγγιση του αμερικανού προέδρου είχε ως αποτέλεσμα μία καλύτερη διεθνή συνεργασία η οποία με τη σειρά της επέτρεψε τη σύλληψη ή τη φυσική εξόντωση περισσότερων τρομοκρατών απ ό,τι επί κυβερνήσεων Μπους.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Τζόουνς παρατήρησε ότι «εξαιτίας του διαλόγου και του ύφους του διαλόγου που έχουμε με τους φίλους και συμμάχους…το διάγραμμα των επιδόσεων κατά της τρομοκρατίας είναι θετικό».
«Αυτού του είδους ο ριζοσπαστικός φονταμενταλισμός ή η τρομοκρατία αποτελεί απειλή όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», εξήγησε.
«Ο κόσμος στο σύνολό του σημειώνει προόδους προς αυτή την κατεύθυνση τώρα που έχει πάρει τα πράγματα στα χέρια του ο Μπαράκ Ομπάμα», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν σε συναγερμό – Η Μανάμα και η Πόλη του Κουβέιτ δέχονται επιθέσεις
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με τον παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας
