
Απώλειες στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Νέας Υόρκης τη Δευτέρα
Πτωτικά κινήθηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές Ευρώπης και Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα, μετά την ελεύθερη πτώση των δεικτών στην Κίνα, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε οικονομία «αρκούδας». Οι πτώσεις εμπορευμάτων επηρέασαν επίσης τις μετοχές, ενώ σε όλο τον κόσμο τα χρηματιστήρια έκλεισαν στο κόκκινο.
106
Πτωτικά κινήθηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές Ευρώπης και Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα, μετά την ελεύθερη πτώση των δεικτών στην Κίνα.
Οι πτώσεις εμπορευμάτων επηρέασαν επίσης τις μετοχές, ενώ σε όλο τον κόσμο τα χρηματιστήρια έκλεισαν στο κόκκινο. Την αρνητική επενδυτική διάθεση των συνεδριάσεων καθόρισε η πτώση 6,7% του δείκτη της Σαγκάης.
Οι τιμές πετρελαίου και χαλκού έριξαν τις εταιρείες ενέργειας μετάλλων και ενέργειας, με τις μετοχές των μεταλλευτικών ThyssenKrupp και Salzgitter να αποδυναμώνονται. Στην Ευρώπη, η πτώση του πληθωρισμού επηρέασε επίσης αρνητικά το κλίμα στα χρηματιστήρια της ηπείρου.
Παρόμοια η εικόνα και στη Νέα Υόρκη, όπου ειδικά οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα είδαν περικοπή των κερδών τους από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, εξαιτίας των εκτιμήσεων ότι οι δείκτες έχουν προχωρήσει πιο μπροστά από όσο πρέπει από την πραγματική οικονομία. Bank of America, Citigroup και Fannie Mae έκλεισαν με απώλειες.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνο δεν λειτούργησε, «γιορτάζοντας» την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,96% στις 5.464,61 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,07% στις 3.653,54 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,5% σταματώντας στις 9.496,28 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.009,06 μονάδες, με πτώση 0,97%. Ο S&P έπεσε κατά 0,81% στις 1.020,62 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- ΦΠΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις
- Οι Locomondo φέρνουν μια καλοκαιρινή δροσιά στην κάψα της Αθήνας



