Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Πόρτο Γερμενό πλησίασαν οι φλόγες, μαίνεται και η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Το Πόρτο Γερμενό πλησίασαν οι φλόγες, μαίνεται και η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Όρος Κιθαιρώνα στη Βοιωτία πλησίασε τα ξημερώματα της Δευτέρας το Πόρτο Γερμενό και τη Βίλια δυτικά της Πάρνηθας -δια θαλάσσης απεγκλωβισμός στον Άγιο Βασίλειο. Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια, όπου εκκενώθηκαν το Μετόχι και ο Πλατανιστός.

36

Η πυρκαγιά που ξέσπασεκοντά στο Όρος Κιθαιρώνα στη Βοιωτίαπλησίασε ταξημερώματα της Δευτέρας το Πόρτο Γερμενό και τη Βίλια δυτικά της Πάρνηθας. Σε πλήρη εξέλιξηκαι φωτιά στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια, όπου εκκενώθηκαν το Μετόχι και ο Πλατανιστός.

Τουλάχιστον 83 δασικές φωτιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα και εξελίσσονται παράλληλα με την καταστροφή στη βορειοανατολική Αττική.

Η πυρκαγιά στη Βοιωτία ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχήΛιβαδόστρα του δήμου Πλαταιών. Επεκτάθηκε την Κυριακή στον Κιθαιρώνα, πλησίασε τη Βίλια και έφτασε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Πόρτο Γερμενό, βόρεια του Αλεποχωρίου.

Toαπόγευμα, περίπου 25 άτομαπου είχαν εγκλωβιστεί στην παραλίατου Αγίου Βασιλίου Βοιωτίας απομακρύνθηκαν με δύο πλοία, έπειτα από παρέμβαση του Λιμενικού.

Μεγάλες οι πυρκαγιές και στοΑθωχώρι της Λιβαδειάς και στο Ελαιοχώρι Αχαΐας.

Χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί από την πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο στη Νότια Εύβοια, ανάμεσα στην Κάρυστο και τον Πλατανιστό.

Στη Σκύρο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλα μέτωπα, ένα στην περιοχή Ασκοί και ένα στους Αχερούνες.

Στο δήμο Ελατίων της Ζακύνθου, η φωτιάσυνεχίστηκε την Κυριακή για τέταρτη ημέρα, έχοντας κάψει τουλάχιστον 10.000 στρέμματα.Γύρω στις 7.30 το απόγευμα, νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της στο Καλαμάκι Ζακύνθου, ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, ενώη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Παναγούλα, έξω από την πόλη της Ζακύνθου, τελικά σβήστηκε.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στην Αίγινα, σε ύφεση η φωτιά στο Ντοροτό της Σαλαμίνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024