Διαμαρτυρία από την ΕE για την επίσκεψη Πούτιν στην Αμπχαζία
Την «ανησυχία» των ευρωπαϊκών χωρών για την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αμπχαζία εξέφρασε η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η επισκεψη δεν βοηθά στις προσπάθειες για σταθερότητα στην περιοχή», λέει η ανακοίνωση της προεδρίας.
106
Την «ανησυχία» των ευρωπαϊκών χωρών για την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αμπχαζία εξέφρασε η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανακοίνωσή της την Πέμπτη.
Τονίζοντας ότι η επίσκεψη έγινε χωρίς προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός «να ζητήσει σχετική άδεια από τη Γεωργία», η Ευρωπαϊκή Ένωση «κρίνει ότι με την επίσκεψη αυτή δεν έγινε σεβαστή η βασική αρχή της εδαφικής κυριαρχίας της Γεωργίας και ότι δεν βοηθά καθόλου τις διεθνείς προσπάθειες πού στοχεύουν στην σταθερότητα στην περιοχή».
Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται επίσης η «υποστήριξη της Ευρώπης» στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.
Κατά την επίσκεψή του στην αποσχισθείσα δημοκρατία της Αμπχαζίας που ανήκε στην Γεωργία και αποτέλεσε αιτία του περυσινού πολέμου Ρωσίας και Γεωργίας, ο Βλ.Πούτιν υποσχέθηκε κάθε οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην περιοχή.
Η Ρωσία είναι από τα ελάχιστα κράτη που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ήταν στόχος του μυστήριου θαλάσσιου drone στην Λευκάδα κάποιο σημείο της Μεσογείου; – Τι ερευνούν οι ελληνικές αρχές
- Αγωνία για 26χρονη Αμερικανίδα – Ολονύχτια επιχείρηση στα Σφακιά
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Ισόβια για τη δολοφονία 34χρονου στις Σέρρες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Βαριές ποινές και σε τρεις συνεργούς
- Ριάνα: Έκανε τατουάζ ζωγραφιά των παιδιών της
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442