
Κέρδη 1,18% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Τα μεγάλα κέρδη που κατέγραφε το Χρηματιστήριο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης της Πέμπτης περιορίστηκαν προς το τέλος, μετά την ανακοίνωση της απρόσμενης υποχώρησης των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
27
Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ περιόρισαν τα κέρδη που σημείωνε το ελληνικό χρηματιστήριο από την έναρξη της συνεδρίασης, επισκιάζοντας τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το β΄τρίμηνο.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 2.322,77 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 184,4 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε σκαρφαλώσει έως τις 2.363 μονάδες.
Ο FTSE-20 ενισχύθηκε κατά 1,66%,ο FTSE-40 κατά 0,74% καιο FTSE-80κατά 1,44%. Κέρδη κατέγραψαν152 μετοχές, απώλειες 57, ενώ αμετάβλητες έκλεισαν109 μετοχές.
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,1% τον Ιούλιο, έναντι αναθεωρημένης αύξησης 0,8% τον Ιούνιο. Για τον Ιούνιο, είχε αρχικά ανακοινωθεί αύξηση 0,6%. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις να αυξηθούν 0,7%.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε επίσης μη αναμενόμενη αύξηση την περασμένη εβδομάδα.
Στη συνεδρίαση, πρωταγωνίστησαν οι Εθνική (+4,73% στα 20,80 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 21,23 ευρώ), Alpha Bank (+3,02% στα 9,54 ευρώ), ΟΤΕ (+2,19% στα 10,25 ευρώ), Alapis (+7,69% στα 0,70 ευρώ), ΤΤ (+2,24% στα 5,03 ευρώ) και Μυτιληναίος (+3,5% στα 5,84 ευρώ).
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, τα κέρδη περιορίστηκαν σημαντικά, ενώ ηΓουόλ Στριτ άνοιξε σε αρνητικό έδαφος.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 σημειώνει άνοδο 0,50%,στο Παρίσι ο CAC-40 0,09% και στη Φρανκφούρτη ο DAX0,60%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jonesυποχωρεί κατά 0,33% στις 9,330,93 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,18% στις 1.003,97 μονάδες και ο Nasdaqκατά 0,25%στις 1.993,81 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανής η επίθεση στο πρωτοδικείο Αθηνών
- Νέα Αριστερά: Game over για τον «Zhukov» – Το «τρολ» της ΝΔ απέκτησε όνομα, επώνυμο και κυρίως καταδίκη

