
Επιχείρηση για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου
Επιχείρηση για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά και εν συνεχεία στην περιοχή του Έβρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, εν μέσω αντιδράσεων για απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά.
27
Επιχείρηση για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά και εν συνεχεία στην περιοχή του Έβρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, από τα νησιά της Λέρου και της Σύμης μεταφέρθηκαν 77 μετανάστες χωρίς χαρτιά, ενώ από τη Λέσβο και τη Χίο άλλα 50 άτομα.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιώντας το ψέμα και τη βία μεταφέρει εκατοντάδες εξαθλιωμένους μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου, συγκεντρώνοντάς τους σε στρατόπεδα στον Έβρο, με σκοπό την απέλασή τους. Ήδη δεκάδες μετανάστες από τη Σύμη και τη Λέρο μεταφέρθηκαν με το πλοίο Ιεράπετρα στον Πειραιά και προωθούνται με πούλμαν στον Έβρο. Ανάλογες εντολές και σχεδιασμοί υπάρχουν και για άλλα νησιά του Αιγαίου στις επόμενες ώρες».
Το ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να απαιτήσουν να σταματήσει «η βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών από την κυβέρνηση και συνολικά από την ΕΕ» και η βουλευτής Βέρα Νικολαϊδου με τηλεφωνικό διάβημα προς τον υπουργό Εσωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του κόμματος.
Ο Συνασπισμός έκανε λόγο για «ωμές και βάναυσες επιθέσεις της κυβέρνησης στα δικαιώματα των μεταναστών» και κατήγγειλε την «εφαρμογή σχεδίου μαζικού αναγκαστικού εγκλεισμού των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά σε κλειστούς χώρους κράτησης».
«Είναι πια προφανές ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν εξέλθει του πλαισίου της δημοκρατικής νομιμότητας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Κύμα ζέστης-ρεκόρ πλήττει τις δυτικές περιοχές και εξαπλώνεται στις ανατολικές ακτές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό
- Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα παράλια του Ορμούζ – Επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικά πλοία
- Ιταλία: Ηττα της Μελόνι σε ψηφοφορία στη Βουλή – Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση
- Το κοντράστ των συναισθημάτων: Η απόλυτη ευτυχία για τους Ισπανούς, απογοήτευση για τους Γάλλους (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ποιοι δεν θίγονται από μία νέα αύξηση