Ανακαλεί τα περί «εκλεγμένου ηγέτη του Ιράν» ο Λευκός Οίκος
Σε λάθος εκ παραδρομής αποδίδει ο Λευκός Οίκος τον χθεσινό ισχυρισμό του ότι ο Μ.Αχμαντινετζάντ αποτελεί τον «εκλεγμένο ηγέτη» του Ιράν. Ο ιρανικός λαός πρέπει να αποφασίσει εάν οι εκλογές ήταν δίκαιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρ.Γκιμπς. Εν μέσω διαδηλώσεων η ορκωμοσία του Αχμαντινετζάντ.
91
Σε λάθος εκ παραδρομής αποδίδει ο Λευκός Οίκος τον χθεσινό ισχυρισμό του ότι ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αποτελεί τον «εκλεγμένο ηγέτη» του Ιράν. Ο ιρανικός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει εάν οι εκλογές ήταν δίκαιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.
«Επιτρέψτε μου να διορθώσω λίγα πράγματα από όσα είπα χθες (Τετάρτη). Δήλωσα ότι ο Μ.Αχμαντινετζάντ είναι ο εκλεγμένος ηγέτης του Ιράν. Οφείλω να πω ότι δεν εναπόκειται σε μένα να εκφράσω οποιαδήποτε κρίση», για το ζήτημα, τόνισε ο Ρ.Γκιμπς μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Εξελέγη. Αυτό είναι γεγονός. Το εάν αυτές οι εκλογές ήταν δίκαιες, είναι κάτι που απασχολεί τον ιρανικό λαό και θα πρέπει να αφήσουμε αυτόν να αποφασίσει για το ζήτημα αυτό», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε χαρακτηρίσει την Τετάρτη τον Μ.Αχμαντινετζάντ ως «εκλεγμένο ηγέτη» της χώρας.
Η δεύτερη προεδρική θητεία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη με την τελετή ορκωμοσίας στο Κοινοβούλιο, εν μέσω διαδηλώσεων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και οι ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας αποφάσισαν να μην συγχαρούν τον Ιρανό πρόεδρο.
Μάλιστα εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις δήλωσε: «Η Βρετανία έχει εκφράσει ρητώς την άποψή της για τα τελευταία γεγονότα στο Ιράν, περιλαμβανομένων και των παραβιάσεων των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που ακολούθησαν μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442