Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδοχικές συναντήσεις σε Μαξίμου και υπουργείο Υγείας για τη νέα γρίπη

Διαδοχικές συναντήσεις σε Μαξίμου και υπουργείο Υγείας για τη νέα γρίπη

Αθήνα: Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Δ.Αβραμόπουλο και τη λοιμωξιολόγο-παθολόγο Ελ.Γιαμαρέλλου θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής ώστε να ενημερωθεί για το θέμα της νέας γρίπης. Συνέρχεται το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την πανδημία. Συνάντηση Γιαμαρέλλου-Σπηλιωτόπουλου. Σπεύδουν στα φαρμακεία οι πολίτες για εμβόλια και μάσκες.

Αθήνα: Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη λοιμωξιολόγο-παθολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα της νέας γρίπης. Σε επιφυλακή οι ιδιώτες γιατροί. Σπεύδουν στα φαρμακεία οι πολίτες για εμβόλια και μάσκες.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, κατά την οποία το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την πανδημία θα αναλύσει τα επιστημονικά δεδομένα και θα ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και οι παρεμβάσεις στα σχολεία εν όψει φθινοπώρου, και εν συνεχεία η κ. Γιαμαρέλλου θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Χθες, σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε οι ιδιώτες γιατροί να μπουν στο εθνικό σχέδιο δράσης κατά της νέας γρίπης.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν εφημερεύοντες ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα εμβολιασμού, όταν αυτό ενεργοποιηθεί. Στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα μετάσχουν και εφημερεύοντα φαρμακεία.

Ειδικοί κατάλογοι με τις βάρδιες των εφημερευόντων γιατρών, όλο το 24ωρο, θα αναρτώνται στα φαρμακεία και σε άλλα σημεία της χώρας.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας περίπου το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις δοθεί η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μόλις οι υγειονομικές αρχές παραλάβουν τα νέα εμβόλια, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα είναι σε πρώτη φάση δύο εκατομμύρια μέχρι τον Οκτώβριο, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Συρρέουν στα φαρμακεία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις ειδικών στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, εντούτοις σε πολλά φαρμακεία παρατηρείται κοσμοσυρροή για την αγορά χειρουργικών μασκών, εμβολίων του πνευμονιόκοκκου, αντισηπτικών τζελ κ.ά.

Ήδη, λοιπόν, παρατηρούνται ελλείψεις στις μάσκες, στο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, ενώ ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντισηπτικά τζελ, τα σαπούνια και τα υγρά μαντιλάκια.

Ειδικά για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, οι ποσότητες προς διάθεση έχουν εξαντληθεί και η επόμενη παρτίδα (100.000-150.000 εμβόλια) αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Αυγούστου.

health.in.gr

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024