
Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη
Σταθερά αισιόδοξο το κλίμα την εβδομάδα στα διεθνή χρηματιστήρια, με τα πρόσημα να δείχνουν ότι οι επενδυτές έχουν ξαναβρεί την αισιοδοξία τους. Στο υψηλότερο σημείο τους τις τελευταίες 30 μέρες έφτασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
106
Σταθερά αισιόδοξο το κλίμα την εβδομάδα στα διεθνή χρηματιστήρια, με τα πρόσημα να δείχνουν ότι οι επενδυτές έχουν ξαναβρεί την αισιοδοξία τους.
Στο υψηλότερο σημείο τους τις τελευταίες 30 μέρες έφτασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSEurofirst να ενισχύεται κατά 0,4%.
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της JPMorgan, που ακολούθησαν τα εξίσου ευοίωνα στοιχεία για την Goldman Sachs στην αρχή της εβδομάδας, τράβηξαν τις μετοχές των τραπεζών προς τα πάνω.
Εξίσου αισιόδοξα ερμηνεύτηκε και η μείωση του αριθμού των Αμερικανών που ζήτησαν επίδομα ανεργίας, κάνοντας τους επενδυτές να πιστεύουν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.
Μόνη σημαντική εξαίρεση στην Ευρώπη ήταν η θεαματική πτώση της μετοχής της Nokia, η τιμή της οποίας υποχώρησε κατά 15% λόγω των μειωμένων κερδών και των εκτιμήσεων για τις μελλοντικές της πωλήσεις εξαιτίας του ισχυρού ανταγωνισμού.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε κατά 0,58% στις 4.957,19 μονάδες, και ο CAC-40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,90%, φτάνοντας τις 3.199,68 μονάδες. Ο FTSE-100 έκλεισε στο Λονδίνο στις 4.361,84 μονάδες, με άνοδο 0,35%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έφτασε τις 8.711,82 μονάδες, με άνοδο 1,11%, και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,19% σταματώντας στις 1.885,03 μονάδες. Ο S&P500 έκλεισε με άνοδο 0,86% στις 940,74 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προγραμματικό σχέδιο για την ενέργεια την Τρίτη
- Ινδονησία: Πέντε επιζώντες ναυαγίου διασώθηκαν ύστερα από αρκετά 24ωρα στη θάλασσα
- Φωτιά στα Σελίνια Σαλαμίνας – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, «παραμείνετε σε ετοιμότητα»
- Ποια ήταν η πρώτη ανάμνηση του Νίκου Ανδρουλάκη από αγώνα Μουντιάλ;
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως κομματάρχης παλαιού τύπου, γράφει εκθέσεις ιδεών
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ο μεγάλος εκμαυλιστής που εκπαιδεύει τη χώρα στην ανοχή στη διαφθορά
