Νέες βομβιστικές επιθέσεις υπογραμμίζουν τα προβλήματα ασφαλείας στο Ιράκ
Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο Ιράκ, σε νέες βομβιστικές επιθέσεις που φαίνεται να υπογραμμίζουν τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει ακόμα η χώρα, παρά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων και τη μείωση της βίας.
Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο Ιράκ, σε νέες βομβιστικές επιθέσεις που φαίνεται να υπογραμμίζουν τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει ακόμα η χώρα, παρά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων και τη μείωση της βίας.
Βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε μίνιμπας έπεσε σε μπλόκο Ιρακινών στρατιωτών στην πόλη Ραμάντι, στο δυτικό Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και πέντε πολίτες. Στην επίθεση τραυματίστηκαν 19 άτομα.
Το βράδυ της Τετάρτης έκρηξη βόμβας στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα και να τραυματιστούν άλλα 23. Η βόμβα τοποθετήθηκε κοντά στον χώρο όπου τελείτο η κηδεία ενός Σιίτη ηγέτη φυλής.
Αλλη μία βόμβα εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Καράντα της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα πολίτες.
Οι συνεχιζόμενες βομβιστικές επιθέσεις υπογραμμίζουν τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει ακόμα η χώρα, παρά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στο τέλος του μήνα και τη μείωση της βίας.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί στις 22 Ιουλίου ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα