Πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά
Φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος από έξι σχήματα κατατέθηκαν την Παρασκευή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 425 εκατ. ευρώ.
27
Φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος από έξι σχήματα κατατέθηκαν την Παρασκευή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.
Στην επέκταση προς την Καλαμαριά θα δημιουργηθούν 5 νέοι σταθμοί (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα), με 4,8 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής.
Ο προϋπολογισμόςε του έργου είναι 425 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης 1.000 αυτοκινήτων στον τερματικό σταθμό της Μίκρας.
Τα έξι σχήματα που κατέθεσαν φάκελους εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι τα εξής:
1) ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS
2) ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
3) ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
4) Κ/Ξ «DRAGADOS S.A. – ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.»
5) Κ/Ξ «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCTION S.A.»
6) Κ/Ξ «J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA S.p.A. – ALSTOM TRANSPORT S.A.»
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την Αττικό Μετρό, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στα τεύχη του διαγωνισμού και όσες προεπιλεγούν θα κληθούν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού να υποβάλλουν τεχνική και οικονομική προσφορά για το έργο.
Ο διαγωνισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2010 (αν δεν υπάρξουν εμπλοκές με ενστάσεις, προσφυγές, κλπ.) και αμέσως μετά να ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442