
Με μελανά χρώματα περιέγραψε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ο Ζακ Μπαρό
Ακόμη και «κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική δημοκρατία από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές» είδε ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ Ζακ Μπαρό, μετά την επίσκεψή του στα περάσματα των μεταναστών στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Eπισήμανε την ανάγκη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
37
Ακόμη και «κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική δημοκρατία από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές» είδε ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ Ζακ Μπαρό, μετά την επίσκεψή του στα περάσματα των μεταναστών στα ανατολικά σύνορα της χώρας.
Ο κ. Μπαρό επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται μεγάλες πιέσεις από τα κύματα των μεταναστών.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ο Ζακ Μπαρό δήλωσε πως θα πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής, αλλά κυρίως στην ανάγκη καλύτερων ελέγχων στις τουρκικές ακτές, από όπου οι μετανάστες περνούν στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Ο κ. Μπαρό τόνισε ότι στον έλεγχο των τουρκικών ακτών θα συμβάλει η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή Frontex, αλλά θα πρέπει να βοηθήσει και η Τουρκία.
Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε ότι, πράγματι, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις και τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές υποδοχής των αιτούντων άσυλο, υπενθυμίζοντας, ότι υποσχέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Ο επαγγελματίας λασπολόγος επιχειρεί να διασώσει μια κυβέρνηση βυθισμένη στη διαφθορά
- Κατασχέθηκε πλοίο στα ανοιχτά των ΗΑΕ και κατευθύνεται προς το Ιράν
- Γαλάζιος καρχαρίας «μια ανάσα» από ακτή στη Βοιωτία [βίντεο]
- Στογιάκοβιτς: «Θα συναντηθώ με Ελλάδα και Σερβία πριν αποφασίσω»
- Ο νέος κώδικας της αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιστημονικής συνάντησης
- Eurovision 2026: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός – Η Κύπρος και ποιες χώρες διαγωνίζονται
