Κοινός Φορτιστής για Κινητά το 2010
To 2010 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη κοινοί φορτιστές micro-USB για κινητά τηλέφωνα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν στις 29 Ιουνίου 2009. Nokia, Sony Ericsson, Motoro
To 2010 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη κοινοί φορτιστές micro-USB για κινητά τηλέφωνα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν στις 29 Ιουνίου 2009.
Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Apple, LG, NEC, Qualcomm, Research in Motion, Samsung και Texas Instruments συνυπέγραψαν την εναρμόνιση των φορτιστών που θα κυκλοφορήσουν στην επικράτειά της.
O αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Gunther Verheugenεπιδεικνύει το πρόβλημα που θα επιλύσει ο κοινός φορτιστής.
Αυτό σημαίνει ότι στο εξής, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ξεφορτωθούν το φορτιστή του παλιού τους κινητού κάθε φορά που αγοράζουν ένα νέο τηλέφωνο -πρακτική που έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση χιλιάδων τόνων ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ευρώπη κάθε χρόνο.
Η νέα γενιά κινητών τηλεφώνων θα έχει στάνταρτ micro-USB.
- Ντέιβιντ Μπόουι: Έκθεση με σπάνια αντικείμενα του περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
- Γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ: «Χτύπημα που στόχευε σε δολοφονία» – Τι λένε Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης
- Πολυκατοικία στα Πετράλωνα: Έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πολεοδομίας
- Ο τρόπος που δείχνει ο σκύλος ότι δεν είναι καλά
- Τενίστας είχε… πρόγραμμα: Zήτησε τάιμ άουτ για να φάει και μετά παραπονέθηκε για στομαχικές διαταραχές (vid)
- Ελένη Φουρέιρα: Εκρηκτική συναυλία στο Κατράκειο – Στο πλευρό της ο Αλμπέρτο Μποτία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442