
Σύμβαση μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και Γαλλικών Σιδηροδρόμων για συνεργασία στον τομέα ασφάλειας
Καθήκοντα συμβούλου σε θέματα ασφάλειας αναθέτει η ΕΡΓΟΣΕ στην Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί την Τρίτη παρουσία του υπουργού Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδη.
93
Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και ΕπικοινωνιώνΕυριπίδη Στυλιανίδη υπογράφεται την Τρίτη 30 Ιουνίου, σύμβαση με την οποία η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF-I (Societe Nationale des Chemins de fer Francais – International).
Όπως αναφέρει η σχετικοί ανακοίνωση του υπουργείου «έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα την Ασφάλεια, η οποία αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του σιδηρόδρομου έναντι των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, το υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών είχε ήδη προχωρήσει από το καλοκαίρι του 2008 στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με το αντίστοιχο υπουργείο της Γαλλίας, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των μεταφορών και ειδικά του σιδηροδρόμου».
»Ως απόρροια του Μνημονίου αυτού, το ΥΜΕ απευθύνθηκε στη διεθνή μονάδα των γαλλικών σιδηροδρόμων, την SNCF-I για την άντληση τεχνογνωσίας στον τομέα της Ασφάλειας των Σιδηροδρόμων. Είναι γνωστό ότι η SNCF διαθέτει πανευρωπαϊκή πρωτοπορία σε θέματα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, ούσα η πρώτη που εισήγαγε τους συρμούς υψηλών ταχυτήτων (TGV-TrainGrande Vitesse) σε εμπορική λειτουργία εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, αλλά ακόμα σημαντικότερα έχοντας κατακτήσει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο».
Οι ανωτέρω συμβουλευτικές υπηρεσίες της SNCF-Ι αφορούν το δίκτυο Αθήνα- Θεσσαλονίκη και το Προαστιακό δίκτυο της Αθήνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού

