
Παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο για τις προμήθειες ιατρικού και νοσηλευτικού υλικού
Αθήνα: Στο Ευρωδικαστήριο στέλνει για μία ακόμη φορά την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η χώρα μας, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης, διατηρεί τις «γκρίζες ζώνες» στις προμήθειες ιατρικού και νοσηλευτικού υλικού.
Αθήνα: Στο Ευρωδικαστήριο στέλνει για μία ακόμη φορά την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η χώρα μας, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης, διατηρεί τις «γκρίζες ζώνες» στις προμήθειες ιατρικού και νοσηλευτικού υλικού.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, οι Βρυξέλλες ενδιαφέρονται προφανώς να μπουν στον χώρο οι μεγάλες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες και οι εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού μέσω ανοικτών διαγωνισμών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, διότι η χώρα αρνείται να μεταβάλει σειρά εθνικών νομοθετικών ρυθμίσεων που επιτρέπουν την προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη προκήρυξη διαγωνισμού, για συμβάσεις δημόσιων προμηθειών που αφορούν ορισμένα είδη ιατρικού υλικού.
Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 228 της Συνθήκης το οποίο προβλέπει ότι, προσφεύγοντας στο Δικαστήριο, η Επιτροπή προσδιορίζει το ύψος του κατ’ αποκοπήν ποσού ή της χρηματικής ποινής που οφείλει να καταβάλει το συγκεκριμένο κράτος-μέλος και το οποίο η Επιτροπή κρίνει κατάλληλο για την περίσταση.
health.in.gr
- «Ελλάδα 2.0»: Κίνδυνος το «τρένο» μετασχηματισμού της οικονομίας να προσπεράσει – Τα «κλειδιά» που θα άλλαζαν την κατεύθυνση
- Ντίσκο, αλουμινόχαρτο και χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Το παρασκήνιο της ταινίας Πυρετός το Σαββατόβραδο
- Yuriy Kosiuk: Ποιος είναι ο Ουκρανός «βασιλιάς του κοτόπουλου» που εξαγοράζει τη Νιτσιάκος
- O Ράις στηρίζει τους συμπαίκτες του μετά τον χαμένο τελικό του Champions League
- Τουρίστρια βούτηξε και κολύμπησε στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Έφαγε πρόστιμο 500 ευρώ
- Αθήνα: Διακοπή της κυκλοφορίας στο Κέντρο λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης
