
Κέρδη 2,5% στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει προς τα επίπεδα των 2.380 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε αρκετούς κλάδους και κυρίως στις τράπεζες.
Λίγο πριν τις 14:00, ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,85% στις 2.385,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 126,3 εκατ. ευρώ.
Κέρδη κατέγραφαν 155 μετοχές, απώλειες 44, ενώ αμετάβλητες ήταν 117.
Το αγοραστικό ενδιαφέρον προσεκλύουν, μεταξύ άλλων, οι Εθνική (+5,23% στα 20,12 ευρώ), Κύπρου (+5,42% στα 4,47 ευρώ), Alpha Bank (+5,75% στα 8,83 ευρώ), Αγροτική Τράπεζα (+6,63% στα 1,77 ευρώ), Marfin Popular (+6,03% στα 2,46 ευρώ), Μυτιληναίος (+4,31% στα 6,78ευρώ), Intralot (+4,62% στα 4,98 ευρώ) και Jumbo (+4,10% στα 8,12 ευρώ).
Το θετικό κλίμα κυριαρχεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία των επενδυτών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Στο Λονδίνο o FTSE-100 σημειώνει κέρδη 2,13%, στο Παρίσι ο CAC-40 εμφανίζει άνοδο 1,96% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 2,48%.
Τέλος, ανοδικό αναμένεται το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ, όπως δείχνουν τα futures.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρ και μανία ο Σπανούλης μετά το νέο ναυάγιο της Εθνική – Τα έβαλε με τους παίκτες (vid)
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Έφτασε μέχρι την Αττική και την Κόρινθο το τοξικό νέφος
- Νετανιάχου: Υποστηρίζει ότι χριστιανικά χωριά στον Λίβανο ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Τούχελ: «Δεν είναι αλήθεια» – Ο προπονητής της Αγγλίας διέψευσε τα σενάρια για Viagra ενόψει Μεξικού
- Fly Athens 2026: Έμεινε στην τρίτη θέση ο Καραλής (vids)
- Θλίψη στην Κρήτη: Δημοσιογράφος η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο ΙΧ στο Ηράκλειο
