
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Θετικό κλίμα επικρατεί την Παρασκευή στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 2.392 μονάδων (+2,29%), καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
Λίγο μετά τις 15:40 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,29% στις 2.392 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 145,2 εκατ. ευρώ.
Κέρδη σημείωναν 144 μετοχές, απώλειες 78, ενώ αμετάβλητες ήταν 40.
«Η αγορά κερδίζει ένα μικρό κομμάτι από τις ζημιές των τελευταίων δύο ημερών. Υπάρχει διάθεση αναμονής και τίποτα που να μπορέσει να δώσει κατεύθυνση. Και το εξωτερικό και εμείς κινούμαστε με βάση τις εντολές» είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε ανωνυμία.
Στη συνεδρίαση πρωταγωνιστούν οι μετοχές των Εθνική (+1,93% στα 19,57 ευρώ), Πειραιώς (+0,80% στα 7,55 ευρώ), Alpha Bank (+0,59% στα 8,50 ευρώ), ΟΠΑΠ (+3,71% στα 21,26 ευρώ), Alapis (+4% στα 1,04 ευρώ), Jumbo (+5% στα 7,56 ευρώ), Μυτιληναίος (+6,60% στα 6,30 ευρώ), Forthnet (+3,05% στα 1,69 ευρώ) και Fourlis (+4,69% στα 9,16 ευρώ).
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκάχρηματιστήρια κινούνται επίσης ανοδικά, με τη Rio Tinto να οδηγεί ανοδικά τον κλάδο των ορυχείων μετά την απόρριψη της συγχώνευσής της με την κινεζική Chinalco, ενώ κέρδη κατέγραφε και ο κλάδος της ενέργειας.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 1,60%, στο Παρίσι ο CAC-40 κατά 1,03% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,55%.
Τέλος, ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Είναι σαν ένας αργός θάνατος»: Πώς η φυλακή τιμωρεί μητέρες και τα παιδιά τους
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η απόφαση του Αρείου Πάγου – Στα «μανταλάκια» η αρχειοθέτηση
- LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο
- Η Νάρα Σμιθ «μετακομίζει» από την κουζίνα στη μεγάλη οθόνη
- LIVE: Βαλένθια – Παναθηναϊκός

