Η 22η ημέρα του Οκτωβρίου ορίστηκε ως η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της επόμενης έκδοσης των Windows. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία των Windows Vista, τα Windows 7 έρχονται για να αξιοποιήσουν τα PC που έφεραν την πιστοποίηση Vista Ready.

Τα Windows 7 δεν είναι πιο απαιτητικά από την προηγούμενη έκδοση, και ως εκ τούτου όσοι έχουν μηχάνημα που τρέχει τα Vista δεν θα χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση. Ωστόσο, η μάλλον χλιαρή αποδοχή των Vista άφησε πολλούς χρήστες και επιχειρήσεις με τα Windows XP και τα παλιά μηχανήματα. Πάντως, η Microsoft διαθέτει από το δικτυακό της τόπο την εφαρμογή Upgrade Advisor (σε στάδιο beta), ένα εργαλείο με το οποίο οι χρήστες Vista και XP SP2 μπορούν να ελέγξουν εάν το σύστημά τους θα σηκώνει τα Windows 7. O Windows 7 Upgrade Advisor Beta βρίσκεται εδώ. και για την εκτέλεσή του απαιτείται το .NET 2.0 Framework (ή μεταγενέστερο), το οποίο επίσης είναι διαθέσιμο για download (ο χρήστης ενημερώνεται κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής εάν χρειάζεται να το κατεβάσει).

Σύμφωνα με την Microsoft, όσοι αγοράσουν νέο υπολογιστή με τα Windows Vista εγκαταστημένα ήδη, θα έχουν την επιλογή να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 7 όταν αυτά κυκλοφορήσουν στις 22 Οκτωβρίου.

Ήδη κυκλοφορεί η υποψήφια για τελική έκδοση RC των Windows 7, η οποία θα λήξει την 1η Ιουνίου 2010, ενώ από την 1η Μαρτίου ο υπολογιστής θα αρχίσει να σβήνει κάθε δύο ώρες… ζητώντας αναβάθμιση.

Οι πρώτες εντυπώσεις των χρηστών που εγκατέστησαν την RC είναι θετικές: ακόμα και η υποψήφια τελική έκδοση θεωρείται ιδιαίτερα σταθερή, ενώ ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις αποσπά η ύπαρξη του Windows XP Mode χάρη στο οποίο μπορούν να εκτελεστούν παλαιότερες εφαρμογές που έτρεχαν σε XP.

Διαβάστε επίσης:

Κατεβάστε την Vista SP2, βγάλτε την Win7 Beta, βάλτε την RC

Κατεβάστε την έκδοση RC έως τις 30 Ιουνίου

Windows 7 με αντιπειρατικά πυρά Vista

Ποιοι επεξεργαστές της Intel δεν υποστηρίζουν το XP Mode

In.gr Τεχνολογία