
Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η συζήτηση για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού
Στις 11 Ιουνίου ξεκινούν τη συζήτηση για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτης την Τετάρτη.
103
Στις 11 Ιουνίου ξεκινούν τη συζήτηση για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτης την Τετάρτη.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομίας και του οδοφράγματος Λιμνίτη.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχει επιτευχθεί «κάποια σύγκλιση σε ορισμένες πτυχές της οικονομίας».
Εν τω μεταξύ, ο κ. Ντάουνερ διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», σύμφωνα με το οποίο προωθεί την επιβολή σχεδίου λύσης.
«Αντίθετα, τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δύο πλευρές, αλλά δεν ετοιμάζουν σχέδια. Οι δύο ηγέτες θα διαπραγματευτούν μια συνολική διευθέτηση», δήλωσε ο κ.Ντάουνερ.
Σχετικά με τις πληροφορίες που τον φέρουν να έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής τουρκικού στρατού και εποίκων και υπέρ της διατήρησης των εγγυήσεων στην Κύπρο, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι «όλα αυτά δεν ευσταθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
- Ακόμη περισσότερα στρατεύματα θα χρειαστούν οι ΗΠΑ για τον έλεγχο του Ορμούζ – Μεγάλο το ρίσκο για τον Τραμπ
- Προσωρινή διακοπή των φορτώσεων πετρελαίου από το Ιράκ, αφού drone χτύπησε δεξαμενόπλοιο στη Βασόρα
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αφήγημα των βουλευτών – «αθώων περιστερών» κατέρρευσε σήμερα με κρότο
