
Την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ζήτησε την κάταργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την αντικατάστασή του με ένα άλλο που θα έχει στόχο τη στήριξη των εργαζομένων.
38
Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ζήτησε την κάταργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την αντικατάστασή του με ένα άλλο που θα έχει στόχο τη στήριξη των εργαζομένων.
Τόνισε ότι είναι οι πρώτες εκλογές μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και γίνονται σε ένα πλαίσιο ρευστότητας. Υπάρχουν δύο δρόμοι, είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, ή θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με την κοινωνία όρθια ή η κοινωνία θα ισοπεδωθεί.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι καταβάλλουν απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, αποδίδοντας την στάση τους αυτή στο ότι έχουν τις ίδιες θέσεις. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε ποσοστό που ανέρχεται στο 97% ψήφισαν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Κάταργηση του Συμφώνου Σταθερότητας
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε από τα δύο μεγάλα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στο πρόβλημα που συνιστά η διατήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, τονίζοντας ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας δείχνουν μια σκανδαλώδη εμμονή στην προστασία του κεφαλαίου.
Στον πυρήνα αυτής της πολιτικής, πρόσθεσε, βρίσκεται το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί ένα νεοφιλελεύθερο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της κυρίαρχης ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ένα νέο σύμφωνο, με γενναία αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού, για τη στήριξη των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών και υπογράμμισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, αν δεν βουλιάξουν τα δύο κόμματα στις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η συναίνεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη συνθήκη της Λισαβόνας αποτελεί συναίνεση στον πυρήνα των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα μας.
Έκανε επίσης λόγο για επιλεκτική εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς, όπως είπε, χώρες με μεγαλύτερο έλλειμμα από την Ελλάδα δεν έχουν τεθεί υπό επιτήρηση. Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον άμεσο πολιτικό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τη ριζική αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης και την άμεση και ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ και το ριζικό επαναπροσανατολισμό, ώστε να υπηρετεί αποκλειστικά τις παραγωγικές επενδύσεις, την απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
- Εξελέγη το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
- Αιτωλοακαρνανία: Νεκρός 42χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο
- Συνέντευξη Τσίπρα στο Politico: Η Ελλάδα πρέπει να περιορίσει τις στενές σχέσεις της με το MAGA – Τι είπε για οικονομία και 2015
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος που επιχείρησε να χτυπήσει με λουρί σκύλου την 9χρονη ανιψιά του
