
Επιστήμονες ανέπτυξαν τη βάση για ένα εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών
Γενεύη: Την ώρα που ο πλανήτης προβληματίζεται σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης των χοίρων H1N1, επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τη βάση για ένα εμβόλιο της γρίπης των πτηνών H5N1.
Γενεύη: Την ώρα που ο πλανήτης προβληματίζεται σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης των χοίρων H1N1, επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τη βάση για ένα εμβόλιο της γρίπης των πτηνών H5N1.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού από την Αίγυπτο, επιστήμονες ανέπτυξαν τη βάση για το εμβόλιο κατά του H5N1, ο οποίος είναι μεν πιο τοξικός, αλλά πιο δύσκολα μεταδιδόμενος από τον ιό της νέας γρίπης.
«Αυτό το εμβόλιο γενετικού ανασυνδυασμού είναι διαθέσιμο για διανομή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΟΥ, σύμφωνα με το Reuters.
«Ιδρύματα, εταιρείες και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για πανδημία και οι οποίοι θέλουν να λάβουν αυτούς τους ιούς εμβολίου θα πρέπει να έρθουν σε επαφή είτε με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα για τη Γρίπη του ΠΟΥ ή με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών» προστίθεται στη δήλωση.
health.in.gr
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
