
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη δύο Ελλήνων φοιτητών στο Τορίνο
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύλληψη δύο Ελλήνων φοιτητών στο Τορίνο. Αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με τον ιταλό πρέσβη, τονίζοντάς του ότι οι φοιτητές συνελήφθησαν βιαίως ενώ συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση και ζητώντας απόσυρση κάθε κατηγορίας.
103
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύλληψη δύο Ελλήνων φοιτητών στο Τορίνο.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Θ. Δρίτσα και από εκπρόσωπο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Ιταλό πρέσβη και του εξήγησε ότι οι φοιτητές συνελήφθησαν ενώ συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση φοιτητών και πανεπιστημιακών στο Τορίνο κατά της «Συνόδου των Πρυτάνεων του G8».
Του επεσήμανε επίσης ότι η σύλληψη ήταν βίαιη, όπως αποδεικνύει και η σχετική ιατροδικαστική έκθεση, και ότι η κατηγορία για «αντίσταση κατά της αρχής» είναι παντελώς αβάσιμη, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύουν οι ιταλικές εφημερίδες και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Ο Ιταλός πρέσβης δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να τους μεταφέρει τη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη και κακομεταχείριση των δύο φοιτητών, καθώς και το αίτημα για απόσυρση κάθε κατηγορίας.
Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε και στο Ιταλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Στάχτη έγιναν 45.000 στρέμματα στη Σαραγόσα – Θα χρειαστεί μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
- Η Ζεντάγια επιλέγει τις «ghost» βλεφαρίδες – Η αιθέρια τάση
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Αυγούστου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ της Κυριακής
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Βίλια Αττικής – Που ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Ο Ολυμπιακός στο… Αργεντινή – Αγγλία: Το δωμάτιο – εξέδρα, ο Ναπολιτάνος Μαφέο και το «ποτέ» του Μεντιλίμπαρ
- Κικίλιας για Ραφήνα: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια – Μετά το καλοκαίρι διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού
