«Δεν πρέπει να βιαζόμαστε» τόνισε ο Γ.Μπαμπινιώτης για τις αλλαγές στην Παιδεία
Οι νέοι μέθοδοι διδασκαλίας και η διδακτέα ύλη τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος κοινοποίησε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου ορίστηκαν για τις 16 και 19 Ιουνίου.
103
Οι νέοι μέθοδοι διδασκαλίας και η διδακτέα ύλη τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος κοινοποίησε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου ορίστηκαν για τις 16 και 19 Ιουνίου.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο παρουσίασε σειρά προτάσεων για το λύκειο, μεταξύ των οποίων η δημιουργία κύκλων με κατευθύνσεις, μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής, καθώς και η διενέργεια των προαγωγικών εξετάσεων σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη αξιολόγηση.
Πάντως, ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης επισήμανε ότι συζητήθηκε η αναμόρφωση του λυκείου. Τόνισε δε, ότι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε» και, αναφερόμενος στις προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, πρόσθεσε ότι «όποια πρόταση παρουσιάζεται, δεν σημαίνει ότι υιοθετείται».
Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Σωτ. Γκλαβάς, διευκρίνισε ότι οι προτάσεις είναι ενδεικτικές, ενώ ο εκπρόσωπος των καθηγητών Πανεπιστημίου, Χρ. Τρικαλλινός, δήλωσε ότι «το σχολείο δεν χρειάζεται εξειδίκευση, αλλά αντίθετα, γενικές γνώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
- Πολύνεκρο δυστύχημα στο Περού – Φορτηγάκι έπεσε σε γκρεμό, σκοτώθηκαν 14 άτομα
- Οι αισιόδοξοι ζουν έως και 8 χρόνια περισσότερο;
- Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην επικράτεια – Καταιγίδες στα βόρεια ορεινά
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442