
Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε η χρηματιστηριακή εβδομάδα
Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ άνοιξαν την εβδομάδα καταγράφοντας σημαντική πτώση, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που αποκόμισαν μετά από ημέρες πορείας με θετικό πρόσημο. Πάνω από τα 58 δολάρια το πετρέλαιο.
95
Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ άνοιξαν την εβδομάδα καταγράφοντας σημαντική πτώση, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που αποκόμισαν μετά από ημέρες πορείας με θετικό πρόσημο.
Σημαντική υποχώρηση είχε ο Dow Jones που έκλεισε στις 8.418,77 μονάδες με πτώση 1,82%, ενώ ο Standard and Poors έκλεισε στις 909,26 μονάδες με πτώση 2,15%.
Μικρότερη ήταν η πτώση για τον Nasdaq που διαμορφώθηκε στις 1.731,24 μονάδες με πτώση κατά 0,45%.
Πτώση 0,60% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο, κλείνοντας στις 4.435,50 μονάδες. Υποχώρηση 0,96% είχε και ο DAX στη Φρανκφούρτη που διαμορφώθηκε στις 4.866,91 μονάδες.
Σημαντική πτώση, της τάξης του 1,93%, είχε ο CAC στο Παρίσι -στις 3.248,67 μονάδες-, ενώ στη Ζυρίχη ο SMI υποχώρησε κατά 0,59% για να κλείσει στις 5.358,94 μοναδες.
Ελαφρά πτώση κατά 13 σεντς είχε το αργό πετρέλαιο, στα 58,50 δολάρια αν και στο μέσο της συνεδρίασης είχε κινηθεί και κάτω από τα 57 δολάρια. Το μπρεντ έκλεισε στα 57,48 δολάρια με πτώση κατά 66 σεντς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα
- Μενουδάκος για υποκλοπές: Σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας η Δικαιοσύνη
- Σαντορίνη: Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας – Πού απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω γεωδυναμικών φαινομένων
- Γιορτή σήμερα 28 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



