
Από τα νοσοκομεία και με ονομαστική συνταγή τα αντι-ιικά φάρμακα για τη γρίπη
Αθήνα: Μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας και κατόπιν ειδικής συνταγής γιατρού που θα αναφέρει το όνομα του λήπτη θα χορηγούνται τα αντι-ιικά φάρμακα κατά της νέας γρίπης, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία Συντονιστική Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.
Αθήνα: Μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας και κατόπιν ειδικής συνταγής γιατρού που θα αναφέρει το όνομα του λήπτη θα χορηγούνται τα αντι-ιικά φάρμακα κατά της νέας γρίπης, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία Συντονιστική Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.
Σκοπός του μέτρου να τεθεί φρένο στο φαινόμενο των πολιτών που σπεύδουν να προμηθευτούν αντιιικά φάρμακα χωρίς να έχουν την απαραίτητη συνταγή γιατρού.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την αλόγιστη χρήση αντι-ιικών φαρμάκων καθώς είναι πιθανόν ο ιός να παρουσιάσει αντίσταση στη θεραπεία.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα σχετικά με τον νέο ιό της γρίπης και ιδιαιτέρως η διακίνηση και διάθεση των αντι-ϊικών φαρμάκων.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, η παροχή αυτών να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, στη νοσοκομειακή τους τιμή και κατόπιν ειδικής συνταγής γιατρού που θα αναφέρει το όνομα του λήπτη.
Παράλληλα, εκτιμήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης των στρατηγικών αποθεμάτων των αντι-ιικών φαρμάκων στην επόμενη περίοδο έως 10%.
Με εντολή του ΕΟΦ μάλιστα έχει απαγορευτεί η εξαγωγή από την Ελλάδα των φαρμάκων Relenza και Tamiflu.
Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού του Κέντρου Επαφής (Call Center), καθώς και η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα προωθηθούν στα αεροϋγειονομεία και τις πύλες εισόδου της χώρας.
Παράλληλα αποφασίστηκε, να εφοδιαστούν άμεσα με θερμικούς σαρωτές όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Στο δημοκρατικό κριτήριο και ήθος του Νίκου Ταγαρά στάθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
- Τροχαίο με παράσυρση13χρονου κοριτσιού στο Πικέρμι
- Γαλλία: Τα δύο αγοράκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Πορτογαλία επέστρεψαν στη χώρα τους
- Ανδρουλάκης: Ο Νίκος Ταγαράς υπήρξε ένας μετριοπαθής πολιτικός, που τίμησε το Κοινοβούλιο με τη στάση του
- Ελεύθεροι οι 12 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
- Γιορτή σήμερα 30 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



