
Σε απολογία για την υπόθεση Siemens καλούνται 18 άτομα
Κλήσεις για απολογία σε 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Θεόδωρος Τσουκάτος, αποστέλλει σε κατηγορουμένους τις προσεχείς ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
43
Κλήσεις για απολογία σε 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Θεόδωρος Τσουκάτος, αποστέλλει σε κατηγορουμένους τις προσεχείς ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτήςΝ. Ζαγοριανός, που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Σύμφωνα με Tο Βήμα, τα συγκεκριμένα 18 πρόσωπα αντιμετωπίζουν αδικήματα σχετικά με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997.
Εκτός από τον κ. Τσούκατο, σε απολογία θα κληθούν πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, καθώς και πρόσωπα που φέρονται να διευκόλυναν στο ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος» το οποίο προερχόταν από τα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των κατηγορουμένων που θα κληθούν θα περιλαμβάνεται και πρόσωπο που εκτελούσε χρέη διαχειριστή «ύποπτου» τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος λειτούργησε ως δίαυλος «μαύρου χρήματος» τόσο για την υπόθεση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ όσο και για τη σύμβαση του 2001 για την εξαγορά του 35% και του μάνατζμεντ από τον ΟΤΕ της ρουμανικής υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών Rom Τelecom.
Αμέσως μετά,ο κ. Ζαγοριανός αναμένεται να ανοίξει τον δικαστικό φάκελο της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας C4Ι καλώντας σε απολογία, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εξαπάτησαν το ελληνικό Δημόσιο.
Τέλος, σήμερα, Τρίτη, έλαβε από τον 4ο ειδικό ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί στις 27 Μαΐου πρώην υψηλότατο στέλεχος της ελληνικής και μητρικής εταιρείας.
Το στέλεχος κλήθηκε να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι οποίες αφορούν την περίοδο 1998-2003, οπότε ο κατηγορούμενος ήταν πρόεδρος της ελληνικής Siemens.
Στόχος του κ.Ζαγοριανού είναι να ερευνήσει στοιχεία, που έχει στα χέρια του, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι υποθέσεις εξοπλισμού ιατρικών μηχανημάτων συνδέονται με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «4» του Gstaad Open
- Ποντάροντας στην καταστροφή: Πώς οι στοιχηματικές έκαναν τις πυρκαγιές αντικείμενο κερδοσκοπίας
- Η στιγμή που η CENTCOM χτύπησε για τρίτη φορά τον πύργο ελέγχου της Τσαμπαχάρ στο Ιράν και κατέρρευσε
- Βριλήσσια: «Αρκεί να ζούσε το σκυλάκι μου, έχασα τη ζωή μου» – Συγκλονίζει ο 66χρονος για την επίθεση του σκύλου
- Βίντεο-σοκ από την Ιταλία: Η στιγμή που κοσμηματοπώλης πυροβολεί και σκοτώνει δύο ληστές
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ 3-1: Νίκη με «χατ-τρικ» του Ζότα Σίλβα στο ντεμπούτο του! (vid)

