Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη

Πλησιάζει ή «ώρα μηδέν» για την υπόθεση Παυλίδη. Tο πόρισμα θα κατατεθεί την Τετάρτη και η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει την προσεχή Δευτέρα. Στην Προανακριτική καλούνται εκ νέου ο αδελφός του Αρ.Παυλίδη και ένας ακόμα μάρτυρας, καθώς και οι ελεγκτές της ΤτΕ που εξέτασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη Βουλή και η δεύτερη δικογραφία για τις άγονες γραμμές.

30

Πλησιάζει ή «ώρα μηδέν» για την υπόθεση Παυλίδη. Το πόρισμα θα κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτηκαι η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια τηςΒουλής την προσεχή Δευτέρα.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έγινε αποδεκτό να κληθούν εκ νέου ο Αν.Παυλίδης, αδελφός του Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς ο επιχειρηματίας Κλ.Ρούτσης.

Οι δύο μάρτυρες θα καταθέσουν την Τρίτη, όπως και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι ήλεγξαν τις κινήσεις των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών.

Στη Βουλή έφτασετο απόγευμακαι η δεύτερη δικογραφία που αφορά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει το βράδυ της Τρίτης αίτημα για νέα Προανακριτική σχετικά και με αυτή τη δικογραφία.

Αιχμές από το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα μάλιστα με όσα μετέδωσε το Mega, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να κληθούν εκ νέου ο Αν.Παυλίδης και ο επιχειρηματίας Κλ.Ρούτσης, κάνοντας λόγο για σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέταση των λογαριασμών των αδελφών Παυλίδη.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπόλαρη, Π.Ρήγα και Πεταλωτή χρειάζεται αποσαφήνιση σχετικά με τις συχνές καταθέσεις μετρητών, συνολικού ύψους 324.000 ευρώ, που έγιναν από ένα πρόσωπο (τον κ. Ρούτση) στο λογαριασμό του κ. Αναστασίου Παυλίδη, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή, κατά το διάστημα 2002-2008.

Ανέφεραν επίσης ότι κάποιες ημέρες υπήρξαν τμηματικές καταθέσεις των επτά και των οκτώ χιλιάδων ευρώ (συνολικά 15.000 ευρώ), από τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- προκύπτει το ερωτηματικό για το εάν υπήρξε πρόθεση από τον καταθέτη να μην διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων από την τράπεζα με βάση σχετικό νόμο.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μάθουν τη σχέση του κ. Ρούτση με τον κ. Αναστ. Παυλίδη, ενώ ζητούν και τα πλήρη παραστατικά των καταθέσεων ώστε να φανούν οι χρόνοι κατάθεσης των επιμέρους ποσών ανά ημέρα και ώρα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν επίσης και σε φάκελο που κατέθεσε ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης στην επιτροπή, με παραστατικά επισκευών στην οικία της θυγατέρας του, ύψους 65.000 ευρώ.

Όπως σημείωσαν, «κατά σατανική σύμπτωσηφαίνεται από το λογαριασμό του Αναστασίου Παυλίδηνα γίνονται μικροαναλήψεις από 12/12/2005 έως 28/2/2006, συνολικού ύψους 63.000».

Τέλος, αφήνουν αιχμές για τον τρόπο εξέτασης των λογαριασμών από τους ελεγκτές της ΤτΕ, καθώς, όπως είπαν, «προσποιήθηκαν» ότι δεν είδαν τίποτα σχετικά με αυτά τα ερωτηματικά, καθώς και για το υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Βουλή, ότι δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «μαύρο χρήμα» στις ως άνω καταθέσεις.

Από πλευράς πλειοψηφίας ο βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης επανέλαβε στον Alpha 989 ότι από τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών «δεν προέκυψε τίποτα».

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι ο κ. Παυλίδης είναι έμπειρος πολιτικός και εκείνος θα αποφασίσει για το αν πρέπει να παραμείνει στη Βουλή.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Τσούκαλης δήλωσε στον Real Fm ότι υπάρχει κίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώσε λογαριασμούς του Αν.Παυλίδη και του Αρ.Παυλίδη κυρίως μετά το 2004, την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, δίχως να έχουν προσδιοριστεί οι πηγές προέλευσης.

«Είναι τρία συγκεκριμένα πρόσωπα που φαίνεται να καταθέτουν λογαριασμούς, πολλών, αρκετών χιλιάδων ευρώ στους λογαριασμούς αυτούς, που πρέπει να διερευνηθούν» τόνισε.

To KKE με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν σύσσωμοι την ήδη διακηρυγμένη θέση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024