
Πρώτη δικαίωση πολίτη για την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών
Γεγονός αποτελεί η πρώτη δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνεται πολίτης-θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καλεί την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης για ηθική βλάβη που υπέστη το θύμα.
30
Γεγονός αποτελεί η πρώτη δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνεται πολίτης-θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Παρασκευής, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καλεί την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη το θύμα.
Σημειώνεται ότι στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει δημοσιογράφος, το όνομα της οποίας εμπεριέχετο στον κατάλογο με τα θύματα των υποκλοπών.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια… και δεν απευθύνθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».
Αντίθετα, σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία προσέφυγε σε κρατικό λειτουργό, στον οποίο κοινοποίησε τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων (μεταξύ αυτών και της ενάγουσας) με αποτέλεσμα την «παράνομη και σημαντική προσβολή της προσωπικότητάς της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους

