Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα πρωτότυπο και ωστόσο γνώριμο σύμπαν με φόντο ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά του.
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφείς: Φιλιπ Πουλμαν
Σειρά: Πυξίδα
Σελ.: 448, Τιμή: 17,09 €, ISBN 978-960-274-252-5
Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 03/2009

Περιγραφή

Περιπέτεια στους πάγους. Η Λύρα, μια πανέξυπνη και θαρραλέα νεαρή κοπέλα, αναζητώντας το φίλο της που έχει εξαφανιστεί, μπλέκεται σε μια αλησμόνητη περιπέτεια που θα την οδηγήσει στον παγωμένο Βορρά. Εκεί την περιμένει κάτι παράξενο και συνάμα γοητευτικό.
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα πρωτότυπο και ωστόσο γνώριμο σύμπαν με φόντο ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά του. Πλοκή και περιπέτεια, φαντασία και μυστήριο, ζωντανοί διάλογοι και έντονες περιγραφές συνθέτουν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, το οποίο ο αναγνώστης διαβάζει μονορούφι περιμένοντας με ανυπομονησία τη συνέχεια.
Πρόκειται για ένα βιβλίο-ανοιχτή πρόκληση για αναγνώστες όλων των ηλικιών!

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Φιλιπ Πουλμαν γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946 και σήμερα ζει στην Οξφόρδη. Τα βιβλία του, αλλά και ο ίδιος, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. Το Αστέρι του Βορρά, το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Κόσμου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, έχει τιμηθεί με τα: Carnegie, Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος Guardian, Smarties και Βρετανικό Bραβείο για το Βιβλίο της Χρονιάς, και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Ντάνιελ Κρεγκ. Το μυθιστόρημα Ο Άρχοντας των δύο κόσμων, το δεύτερο μέρος της Τριλογίας, έχει τιμηθεί με το Βρετανικό Βραβείο Ανάγνωσης. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε με Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο, που τιμήθηκε με το Βραβείο Whitbread 2001, το W. H. Smith και το Nibbies, και ήταν υποψήφιο για το Booker.