
Στις 28 Μαΐου το ραντεβού Αμπάς-Ομπάμα στο Λευκό Οίκο
Κινητικότητα αναμένεται από τα τέλη Μαΐου στο Μεσανατολικό, αφού όπως έγινε γνωστό ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινά μπαράζ επαφών με όλους τους ηγέτες της περιοχής. Πρώτος θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου -στις 28 Μαΐου- ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μ.Αμπάς.
30
Κινητικότητα αναμένεται από τα τέλη Μαΐου στο Μεσανατολικό, αφού όπως έγινε γνωστό ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινά μπαράζ επαφών με όλους τους ηγέτες της περιοχής.
Πρώτος θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου -στις 28 Μαΐου- ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μ.Αμπάς.
«Η συνάντηση του προέδρου Αμπάς με τον πρόεδρο Ομπάμα έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου στην Ουάσινγκτον» δήλωσε ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες τις προσεχείς επισκέψεις, πιθανότατα πριν από τον Ιούνιο, του Μαχμούντ Αμπάς, του νέου πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.
«Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει με όλους τους ηγέτες τους τρόπους που διαθέτουν οι ΗΠΑ για την ενίσχυση και την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, καθώς και μέτρα που όλες οι πλευρές πρέπει να λάβουν για να συμβάλουν στην ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, όπως επίσης και ανάμεσα στο Ισραήλ και τα αραβικά κράτη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.
Ο Ομπάμα συναντήθηκε ήδη με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β. Ενώπιον του Ιορδανού μονάρχη ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η επίλυση του Μεσανατολικού προϋποθέτει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.
«Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της λύσης των δύο κρατών. Το έχω πει δημόσια και θα το επαναλάβω κατ ιδίαν» ξεκαθάρισε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ν. Ανδρουλάκης: «Ένας Κρητικός με τις γενναίες πράξεις του έδειξε την αδιάρρηκτη ψυχή του Ελληνισμού»
- Κοινό κέντρο ΕΥΠ – Predator «δείχνει» ο Λάκης Λαζόπουλος – Καταθέτει μήνυση, προσφεύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
- Ο Μουρίνιο πήρε θέση για τις φήμες περί Ρεάλ Μαδρίτης
- Γιορτή της Μητέρας: Η Μελάνια Τραμπ για το γιο της Μπάρον, τη μητέρα της και οι συμβουλές μητρότητας
- Απόδοση στο σχολείο και οικονομικοί πόροι – Το χάσμα είναι ζήτημα κοινωνικού περιβάλλοντος
- Ανδρουλάκης για Δημητριάδη: Ο «εθνικός ωτακουστής» κάνει μαθήματα υψηλής πολιτικής, αντί να λογοδοτήσει



