
Υποχώρησε για έκτο συνεχόμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη
Πτώση 18,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση στον Φεβρουάριο, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο λόγω μείωσης των τιμών ενέργειας.
28
Πτώση 18,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση στον Φεβρουάριο, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο λόγω μείωσης των τιμών ενέργειας.
Η παραγωγή μειώθηκε 2,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο, για έκτο συνεχή μήνα, ενώ η ετήσια πτώση ήταν η μεγαλύτερη από το 1990, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μηνιαία πτώση 2,4% και ετήσια πτώση 17,6%.
Η Εurostat είπε ότι ο πληθωρισμός τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 0,4% σε μηνιαία βάση, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που είχε γίνει στα τέλη Μαρτίου ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,6% σε ετήσια βάση το χαμηλότερο επίπεδο από το 1996.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: Ο Ερχιουρμαν χαιρετίζει την επίσκεψη Γκουτέρες και κάνει λόγο για «ουσιαστικές συζητήσεις»
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς τον Καναδά για την μόλυνση του αέρα λόγω των πυρκαγιών
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM

