66

Αήττητος ολοκλήρωσε τη σεζόν ο πρωταθλητής Ελλάδας 2009 Αθηναϊκός στην Α1 Γυναικών στο μπάσκετ, επικρατώντας 78-68 του Παναθηναϊκού στο άδειο κλειστό της Λεωφόρου, λόγω τιμωρίας της έδρας των «πρασίνων».

Η ομάδα της Καισαριανής, που είχε πανηγυρίσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της στην Α1, στη δεύτερη μόλις παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία (πρώτη ήταν η περυσινή σεζόν) πέρασε τη… γραμμή του φίνις έχοντας συγκεντρώσει 52 βαθμούς σε 26 αγώνες.

Οι Εσπερίδες, που το 2008 είχαν κατακτήσει το νταμπλ και εφέτος κατέκτησαν το Κύπελλο, συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Απόλλωνας Καλαμαριάς εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη με την κατάληψη της 4ης θέσης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε νικηφόρα σήμερα από τα Άνω Λιόσια, 71-64, απέναντι στον ΔΑΣΑΛ και ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό, που όμως είχε επικρατήσει και στους δύο αγώνες με την Καλαμαριά.

Στην Α2 Γυναικών θα αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο οι Μέγας Αλέξανδρος, Άρης Χολαργού, Siemens και Καστοριά. Ο Μέγας Αλέξανδρος ηττήθηκε 61-59 στην έδρα του από τις Εσπερίδες και ήταν ο «αδύναμος κρίκος» στην τριπλή ισοβαθμία με Παγχιακό και Ολυμπιάδα Λάρισας.

Ο Άρης Χολαργού δήλωσε αδυναμία προσέλευσης στον αγώνα με την Ολυμπιάδα στη Λάρισα, ο αγώνας ματαιώθηκε και κατακυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων με αποτέλεσμα 20-0.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ