
Για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα μιλούν ο προκάτοχος και ο διάδοχος του Αρ.Παυλίδη
Την άποψή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα καταθέτουν μέσω του Βήματος της Κυριακής ο προκάτοχος και ο διάδοχος του Αρ.Παυλίδη, Ν.Σηφουνάκης και Γ.Βουλγαράκης αντίστοιχα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο κ. Παυλίδης παρέδωσε το υπουργείο στον Φ.Μανούση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει με νόημα: «Τα ίδια γίνονταν επί ΠΑΣΟΚ».
30
Την άποψή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα καταθέτουν μέσω του Βήματος της Κυριακής ο προκάτοχος και ο διάδοχος του Αρ.Παυλίδη, Ν.Σηφουνάκης και Γ.Βουλγαράκης αντίστοιχα.
O Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος παρέλαβε από τον Αριστοτέλη Παυλίδη το υπουργείο Αιγαίου, υπενθυμίζει ότι η ΝΔ κατήργησε τις άδειες σκοπιμότητας, που είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ το 2002, καθιερώνοντας το να αποφασίζει μόνος του ο εκάστοτε υπουργός πού θα δρομολογήσει τα πλοία του ο κάθε πλοιοκτήτης και σε ποια νησιά.
Αντικρούοντας τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί ανέντιμων εφοπλιστών, ο κ. Βουλγαράκης τονίζει: «Οι ακτοπλόοι στους οποίους αναφέρεστε, μεγαλούργησαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ σε επιδοτούμενες γραμμές με τα ίδια, αν όχι περισσότερα πλοία, από αυτά που έχουν σήμερα.»
Ο ίδιος σημειώνει, τέλος, ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές λόγω της υπόθεσης Παυλίδη και συμπληρώνει ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Από την πλευρά του ο Νίκος Σηφουνάκης -υπουργός Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές του 2004- κατηγορεί τον κ. Παυλίδη ότι ακύρωσε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, παραδίδοντας ουσιαστικά το χαρτοφυλάκιο στον εφοπλιστή Φ.Μανούση.
«Ο κ. Παυλίδης είναι θύμα και του εαυτού του. Του είχα πει το 2004, κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου και του το θύμισα και προχθές στη Βουλή, λέγοντάς του ότι τους συγκεκριμένους τυχάρπαστους ακτοπλόους εγώ τους χειρίστηκα, δεν με χειρίστηκαν.
» Όλοι στο Αιγαίο γνώριζαν μετά το 2004 ότι στην καρέκλα του υπουργού δεν καθόταν ο Παυλίδης. Ο κ. Μανούσης ήταν ο υπουργός.»
Τέλος, ο κ. Σηφουνάκης τονίζει ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, η νέα κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την κατασπατάληση χρήματος για τις συγκεκριμένες γραμμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντόπουλου
- Ο Νορβηγός, Έσκας, σφυρίζει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ράγιο
- HELLO! – Έρχεται την Τετάρτη με μια σπάνια συνέντευξη της Μιμής Ντενίση
- Ιταλία: Αναστέλλει την αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ
- Κεφαλονιά: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο της 19χρονης

