ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης: Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης
Θεσσαλονίκη: To πρώτο Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης στη Βόρεια Ελλάδα θα λειτουργήσει σε περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε σύνδεση με το αντίστοιχο τμήμα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Λονδίνου, που διευθύνει ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής καρδιολογίας Μιχάλης Γκατζούλης.
Θεσσαλονίκη: To πρώτο Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης στη Βόρεια Ελλάδα θα λειτουργήσει σε περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε σύνδεση με το αντίστοιχο τμήμα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Λονδίνου, που διευθύνει ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής καρδιολογίας Μιχάλης Γκατζούλης.
Το Ιατρείο αυτό θα λειτουργεί στα εξωτερικά ιατρεία του ΑΧΕΠΑ, αρχικά 1-2 φορές το μήνα κατόπιν ραντεβού και στη συνέχεια μία φορά την εβδομάδα. Το Ιατρείο θα στελεχωθεί από τον επιστημονικό συνεργάτη της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Γεώργιο Γιαννακούλα ο οποίος εκπαιδεύεται γι’ αυτό το σκοπό στο νοσοκομείο Royal Brompton.
Στην Ελλάδα ένα στα 100 παιδιά γεννιέται με συγγενή καρδιοπάθεια και μέχρι την ηλικία των 15-17 ετών παρακολουθείται από παιδίατρο ή παιδοκαρδιολόγο και στη συνέχεια από καρδιολόγο.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής καρδιολογίας και διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Γεώργιος Παρχαρίδης από τα παιδιά αυτά ορισμένα δεν έχουν σοβαρά προβλήματα ενώ το 1-2% υποβάλλονται σε εγχείρηση σε μικρή ηλικία.
Το Ιατρείο που θα λειτουργήσει στο ΑΧΕΠΑ θα απευθύνεται στα ενήλικα άτομα που έχουν συγγενή καρδιοπάθεια και που είτε έχουν χειρουργηθεί ή έχει διαγνωστεί αργότερα η πάθηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442