
Δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης κάποιου κράτους στην ευρωζώνη, λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Το Eurogroup, το συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, δεν βλέπει κίνδυνο να υπάρξει πτώχευση κάποιου κράτους ή διάλυση της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρός του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
27
Το Eurogroup, το συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, δεν βλέπει κίνδυνο να υπάρξει πτώχευση κάποιου κράτους ή διάλυση της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρός του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους φόβους αυτούς.
«Εκτιμάμε ότι ο κίνδυνος να δούμε μια χώρα να εγκακταλείπει το χώρο του ευρώ και να εισάγει το δικό της εθνικό νόμισμα […] είναι ένας κίνδυνος που δεν τίθεται», δήλωσε ο Γιούνκερ, στη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Η αδυναμία πληρωμών ενός κράτους μέλους του χώρου του ευρώ δεν είναι ούτε αυτός ένας κίνδυνος που μπορεί να διατρέξουμε», προσέθεσε.
«Κανένα κράτος της ζώνης δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν δυσκολίες για να βρει χρηματοδοτήσεις στις αγορές, αν και ορισμένα κράτη δεν καταφέρνουν να χρηματοδοτηθούν παρά μέσω αυξημένων spreads (η διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζονται τα κράτη)», δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Όσοι αποκαλούν τον Τραμπ ψευδώς φασίστα τροφοδοτούν αυτού του είδους τη βία» λέει η Λίβιτ
- Ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του Μούγιου – Το πουλόβερ «ξηλώνεται» σε όλα τα επίπεδα
- Ποια παράβαση «μετράει» ανά τρίωρο; Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν
- Βουλή: Εξεταστική για υποκλοπές – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η απαιτούμενη πλειοψηφία και η δημοσιότητα των συνεδριάσεων
- Ινφαντίνο (πρόεδρος FIFA): «Έκανα αιτήσεις για εργασία σε Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία και απορρίφθηκαν»
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου

